Alla inlägg under januari 2007

Av Soff - 23 januari 2007 11:36

I dag på eftermiddagen ska jag sluta lite tidigare från jobbet för att sätta mig i bilen för att tillsammans med maken åka till Uppsala för att gå på Casino Royale. Vi har tänkt gå på filmen hur länge som helst men det har inte blivit av. Vi pratade med ett par kompisar vi har i Uppsala och dom hade heller inte sett filmen så därför ska vi åka hela vägen dit för att gå på bio där tillsammans med dem. Känns som lite vardagslyx att få åka bort på en tisdag och hitta på någonting.Efter bion ska vi ut och äta tillsammans på en italiensk restaurang som vännerna rekommenderat, det ska verkligen bli supertrevligt i kväll. Bra film, god mat och inte minst jätte trevliga vänner. Inte mig emot att dom bytt skådespelare till Bond.... :-)

Av Soff - 22 januari 2007 15:49

Jag kan inte låta bli att drömma mig tillbaka till sommaren en kall vinterdag som denna. Här är en härlig bild från i somras när vi är ute och badar på Ängsö.

Av Soff - 22 januari 2007 15:19

Ni som läst länge vet att jag pratat om problemet med skidbyxor och min lycka över att nu äntligen kunna komma i mina Burtonbrallor som jag köpte mars 2005.I december 2005 skulle vi upp till Åre för att fira nyår och när jag glatt plockade fram mitt Burtonställ blev jag helt chockad. Jag kunde inte längre ha byxorna och jackan satt väl tight men den kunde jag ändå använda.Byxorna kom inte ens upp över rumpan!! Jag var helt förtvivlad och stortjöt en hel kväll. Det var då jag bestämde mig för att det fick vara nog. Och ja resten vet ni ju....Igår när snön äntligen hittade hit så skulle jag ta på mig byxorna och gå ut och skotta. Men nu har det blivit så att jag inte ens kan få dom att sitta uppe. Jag kan knäppa igen helt och ändå lyckas dra dem både upp och ner. Roligt roligt eftersom resultatet syns så väl på det sättet, mindre roligt att behöva köpa nytt...IGEN!!Som tur är har jag fått ett par byxor av Grodan - tack så mycket dom satt fint igår!!MEN idag testade jag ytterliggare ett par skidbyxor. Ett par som jag köpte när jag var 15 år gammal och som jag ganska snabbt växte ur och min pappa fick ärva dem av mig. Sedan dess har han haft dem när vi har varit upp till Sälen och så och jag har grämt mig över att JAG inte kunnat ha byxorna men att pappa kunnat. Jag har inte vågat prova dessa byxor förrän idag...och vet ni....dom passade och var t.o.m lite stora *hoppar runt, dansar, tjoar och visslar* Åh jag är så glad!!Vilken inspiration det är att kunna komma i gamla kläder. Det är ju inte ofta man har något som är över 14 år gammalt kvar hemma men å så glad jag är över att dessa byxor blivit kvar :-)

Av Soff - 22 januari 2007 13:52

...i morse fastän att jag bestämt mig för att endast väga mig på torsdagar. Svårare att hålla sig nu när vågen är hemma men jaja sånt händer ibland.Efter några kommentarer från maken i helgen var jag nyfiken på om han kanske hade rätt...så i morse hoppade jag upp på min nya fina våg för att konstatera att han faktiskt hade rätt. -1,7 kg sen i torsdags 64,9 kg visade displayen. Min nya supervåg visar även fettprocenten i kroppen och dessutom också vätskebalasen.Dagens siffror var alltså:64.9 kg35.6% fett42% vätskaVad exakt för vätskebalans man ska ha vet jag inte, jag ska läsa på mer och återkommer när jag vet. Jag är ju inte helt nöjd med en fettprocent på 35,6 men jag vet att innan jag började banta så var den uppe i hela 48% så jaja jag ska inte klaga. Ska bli kul att se hur mycket den kommer att ändras när jag är i mål + att jag börjar träna mera.Jag är i alla fall strålande nöjd med resultatet nu och jag hoppas kunna få ett minst lika bra resultat på torsdag som är den riktiga vägdagen.Håll tummarna!

Av Soff - 19 januari 2007 13:32

Jag ser så mycket fram emot att få åka hem i kväll, ett kort stopp på ICA innan vi drar hem....tänder massor med ljus, sätter på skön musik, korkar upp en flaska gott vin, sätter på bastun och börjar laga mat tillsammans. I kväll blir det fondué hemma hos familjen P. Vi gillar att sitta och plocka med alla tillbehören och pyssla med maten själva. Det ska bli så gott *vattnas i munnen*Sen blir det en promenad med Harry i det härliga vintervädret som äntligen kommit. Det är så mycket roligare att gå ut och gå nu. Ljust vitt och vinterfint! Nu när det har blivit lite vintrigt och kallt tänkte vi passa på att ta en skön bastu. För att vi inte ska törsta ihjäl i bastun tänkte vi dricka några av de öl som Grodans make hade med sig på nyår. De har stått i kylen sedan dess och är härligt kalla och förhoppningsvis goda *ler*. Jag provade aldrig på nyår utan höll mig till vin då :-)Helgen kommer annars att handla mest om vår omgbyggnation av en toalett på markplan. Det ska snickras upp en helt ny vägg och ett nytt golv ska fixas. När väl det är gjort ska vi ta dit en god vän som är plattsättare som ska få göra fin med kakel och klinker.Jag ska försöka hinna med mina 2 x 5 km i helgen också, bäst att ta nya tag inför nästa veckas vägning nu på direkten så att jag får ett minus på den nya vågen också :)Trevlig helg!

Av Soff - 18 januari 2007 15:34

Nu har jag hittat min målbild för våren!! Wohoooo *glad*!24 juni åker jag och maken till Mallorca :-) En vecka i solen ska bli sååååå skönt. Det var länge sedan vi var på solsemester men nu blir det äntligen av. Jag har aldrig varit på Mallis och kände så att jag ville åka dit. Tog hjälp av en kompis på Ticket och bokade igår.Min målbild handlar alltså om mig i bikini på beachen på Mallis. Jag vill ta många fina kort från vår semester och jag tänker INTE vara en tjockis då. Punkt slut!Jag ska plocka fram bilden av mig själv i en vrålsygg bikini, härligt semesterbrun och med ett strålande leende på läpparna när det blir som allra svårast att motstå godsaker eller när det känns för tungt att gå iväg och träna.

666

Av Soff - 18 januari 2007 14:22

Jag tycker mig ana en viss symbolik i siffrorna 666 -the number of the beast... :-)66,6 kg visade nämligen min sprillans nya våg som jag från och med idag ska väga mig på på TORSDAGAR och inget annat :-) Det är svårt att hålla sig från att tjuvväga sig men jag ska försöka i alla fall.66,6 kg blir en justering upp med 2 kg sen förra veckan, tungt och trist just nu men det känns otroligt bra att äntligen ha min nya våg hemma så att jag från och med nu kan väga mig hemma direkt på morgonen. Ni som läst tidigare vet ju att jag fram till nu har vägt mig på två vågar och tagit ett medeltal mellan dessa. Skönt att slippa det nu och verkligen bara få en enda vikt. Mitt mål var ju att nå 60 kg till födelsedagen, det känns som en omöjlighet just nu och jag får flytta fram målet en aning. Har inte bestämt mig för när jag ska vara i mål än, avvaktar lite.Klart är det i alla fall att jag måste börja träna mer regelbundet och det tänker jag sätta fart med två onsdagar från nu...min vän Grodan har tipsat om en Pilatesträning här i stan som vi ska gå på tillsammans. Det ska bli kul med en ny sorts träning och trevligt sällskap.En annan bra grej som är på gång är att en gammal vän som bott i Linköping nu äntligen är tillbaka hem. Hon och jag kommer att träna tillsammans på N´joy och det kommer göra det hela både roligare och lättare. KUL! Maten är ju ett annat kapitel som jag måste skärpa till mig ordentligt. Det har faktiskt blivit både skräpmat och för mycket fika den sista veckan. Jag håller som bäst på med att samla ihop bra recept och ska sätta mig ner i em och göra en planering för 14 dagar framåt. Enda chansen för mig att kunna äta nyttigt.Dax att jobba lite nu så att jag hinner med att göra planeringen sen...så får det bli....

Av Soff - 17 januari 2007 07:51

Igår var det alltså första LC mötet för 2007. Vi träffades 12 glada tjejer vid 19-tiden hemma hos en i gruppen. Lite vin och lite nötter till att börja med och sen satte vi oss ganska snart till bords. Vi var hungriga allihop. Det bjöds på kycklingwok med Basmatiris, gott och rätt nyttigt så det kändes bra. Till efterrätt var det hemlagad fruktsallad så det kändes ju också toppen.Mötet var otroligt trevligt och temat var som sagt att vi skulle lära känna varandra bättre. Detta gjorde vi genom att under varje tallrik låg det en lapp med en liten fundering/fråga som var och en skulle svara på eller fundera i kring. Det var roliga och ibland lite svåra ämnen. Jag fick ett väldigt passande kort där det stod...Det här är mina framtidsdrömmar..... :-) Självklart berättade jag om våra planer för adoptionen och det var ju verkligen nått om mig som gjorde att tjejerna lärde känna mig bättre. Jag har inte pratat så öppet om det inför dem annars och endast några få har vetat om vår situation.Bordsplaceringen sker slumpvis med hjälp av memorykort så det var ingen som kunde veta vem som skulle få vilket ämne men i många fall var det väldigt passade att en viss tjej fick ett visst ämne. Det handlade till exempel om...Vad är vardagslyx för dig?, Vart skulle du vilja bo?, Hur är en bra ledare?, Vad skulle du vilja bli känd för? mm mm. En intressant kväll med många roliga diskusioner blev det och kvällen blev rätt sen. Var inte hemma förrän vid halv ett. Trött men väldigt nöjd med kvällen. :-)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards