Alla inlägg under januari 2007

Av Soff - 16 januari 2007 13:35

Nyss inkommen från en promenad med Harry på lunchen. Vi gick som vanligt upp i skogen så att han får springa av sig. Snacka om att jag blev förvånad när jag såg hur skogen ser ut!! Visst vet jag att det har blåst en massa de senaste dagarna MEN att hela skogen var ett enda stort plockepinn!?!? Helt otroligt hur många träd som har rasat. Det blev hinderbana för mig och Harry idag så vi blev riktigt varma :-)Det var svårt att ta sig fram i skogen nu och jag undrar om någon kommer att komma och röja upp...det känns väl som att det inte är sån prio att åka ut hit på landet och röja i skogen.

Av Soff - 16 januari 2007 11:01

Åh så roligt, i kväll startar vi upp en ny termin med LC ! Det blir min andra riktiga termin som startar. Jag blev invald i slutet på förra vårterminen och jag måste säga att det här med LC verkligen är min grej. Jag älskar att gå på dessa träffar och umgås med mina LC-vänner. Det är tjejer som jag endast umgås med vid dessa tillfällen och det gör det hela lite speciellt.I kväll har vi ett "hemma hos" möte som är internt och vi ska välja in en ny tjeje i kväll så det känns extra kul. Annars är temat för kvällen LÄRA KÄNNA VARANDRA PÅ RIKTIGT. Det ska bli kul att se vad det innebär, återkommer med rapport i morgon.

Av Soff - 16 januari 2007 07:48

...jag förstår mig inte på mig själv. Jag har gjort det IGEN vet inte vilken gång i ordningen. Efter en lyckad vecka med -1 kg så har jag nu gått upp allt igen och väger hela 66 kg. Det känns som att jag skrivit det här 100 gånger förrut. Att jag ena veckan sköter mig helt enligt regelboken och resultaten låter inte vänta på sig...jag blir otroligt glad och stolt och vad gör jag...?! Jo, lyxar till det och tycker att jag kan unna mig både det ena och det andra. Sånt straffar sig direkt. Tjuvvägde mig igår för att veta hur mycket jag ställt till det över helgen....+1,4 kg...!! Tillbaka uppe vid 66 och tillbaka på BMI Övervikt....*skakar på huvudet och suckar*Att jag inte lär mig, att jag inte har ork och motivation att bara fortsätta och fortsätta. Jag VET ju hur jag ska göra och vad som krävs för att vågen ska peka neråt. Jag ska som min kära vän Grodan skapa mig en ordentlig målbild av mig själv och verkligen plocka fram den när jag behöver. När jag blir sugen på något sött och syndigt :-) Eller när orken inte räcker för att ta mig iväg ut för att jogga.

Av Soff - 15 januari 2007 11:32

Jag kastas verkligen mellan dessa två ytterligheter. Tankarna snurrar runt i huvudet, fortare...fortare. Hemma pratas det mycket om adoption nu förtiden och det har visat sig att vi tycker lite olika eller VÄLDIGT olika om vilka länder som kan vara aktuella för oss.Maken är helt inne på ett land i Europa medans jag ju som ni vet varit helt inne på Bolivia. Tidigare var jag helt inne på Vietnam eller Thailand...jag har verkligen flackat runt i tanken på olika länder men aldrig Europa. Jag är för rädd att barnet ska ha någon typ av alkoholskada och enligt en undersökning som jag läste idag från 2005 visar det sig att 9 av 10 barn från forna Sovjet är alkoholskadade. Det är ju helt fruktansvärt, så många trodde jag inte att det var. Jag är livrädd för att få barn med skador som inte syns när dom är små men som senare visas när de börjar skolan och senare i livet.Usch det är så svårt det här...det tar upp all min vakna tid känns det som. Jag vill komma igång med hemutredningen NU och kontakta en adoptionskunsult som kan hjälpa oss att hitta det land som passar bäst för just oss.*Lite uppgiven och ledsen just nu*

Av Soff - 13 januari 2007 20:23

Jag har ju inte skrivit om vikten och mitt ätande på ett tag och jag vet inte varför. Normalt så brukar jag undvika ämnet när det går dåligt och jag går upp i vikt. Så är inte fallet nu utan jag har bara inte tagit upp det ändå.Nu efter nyår är det ju full fart framåt som gäller och jag är fast besluten om att nå 60 kg innan sommaren, helst redan i mars men vi får se hur det går.Jag väger mig på torsdagar nu mera och det känns bra, förra veckan vägde jag 65,6 och den här veckan 64,6, 1 kg bort på en veckan känns toppen. Jag fokuserar på mina mellanmål, mitt vattendrickande och vad jag äter lunch/middag. Jag försöker skära ner på kolhydraterna så mkt det går. Håller stenhårt på max 1 dl ris/pasta eller 2 potatisar till varje måltid och bröd endast på helgerna. I veckan som gick har jag ätit endast fruktsallad till frukost igen, lika som i somras, och det är både gott och det känns otroligt bra och nyttigt.Ett annat tips jag fick av Anna Skipper var att koka ingefära och dricka avkoket under dagen. Enligt henne är ingefära det absolut bästa sättet att få fart på förbränningen. Jag har inte fått nån rutin på kokandet förrut för jag har tyckt att det varit för pyssligt. Men nu känner jag att jag behöver ALL hjälp jag kan få för att tappa de sista kilona. Så jag har kokat två kastruller med ingefärsvatten och....inte är det så gott men det känns som att det gör nytta så det här kommer jag fortsätta med.Koka ½ ingefära i ca 5-6 dl vatten i 1 timme. Drick en kopp och ställ in resten i kylen, varm kopp för kopp sedan. Det håller i 3 dagar i kylen. Ett litet tips på här på lördagskvällen :-)

Av Soff - 12 januari 2007 09:23

Herrejösses, redan fredag?!?! Vart tar veckorna vägen...det känns som att tiden bara rusar iväg och tur är väl det.När man tänker på hur lång tid det faktiskt kommer att ta att få hem vårt barn blir man ledsen och frustrerad. Vill ha barnet hos mig NU. Men sen när man tänker på hur fort man tycker att tiden går så blir jag ändå hoppfull, jag tror det kommer kännas som att det gått väldigt fort när väl barnet kommer. *hoppas*Nu är det ju äntligen fredag och jag har en skön känsla i kroppen. I kväll ska vi ha goda vänner över på lite tacos och förhoppningsvis lite gott rödvin. Behöver det efter den här veckan som inneburit mycket jobb och mycket känslor. Jag sa åt maken att ta upp en flaska från matkällaren idag under dagen så att den inte är så kall till i kväll....fy för kallt rödvin!Helgen kommer annars att innehålla utstädning av julen, motion och hundträning. En rätt lugn och skön helg som kommer alltså och det känns toppen.Ha det gott allihop!

Av Soff - 11 januari 2007 18:27

I dag tog jag och maken ytterliggare ett steg mot vårt efterläntade barn. Vi fyllde i och skickade in ansökan om att få bli medlemar och adoptionssökande hos BFA!Vilken känsla, vilken glädje. Som sagt ett litet pyttesteg men ändå....närmare :-)Jag är så glad och nu ska vi sätta oss ner och titta på Offside tillsammans, hoppas den är så kul som vi tror.Moss moss!

Av Soff - 7 januari 2007 17:21

Jaha då har ännu en helg kommit och gått. Tänk vad tiden går fort.Just den här helgen har varit bra ur min synvinkel. Tyvärr är maken fortfarande dunderförkyld och ska ringa läkaren i morgon för att se om han kanske kan få komma på ett besök. Så han har mest spenderat tiden liggandes i soffan eller i sängen hostandes och snorandes - usch! DOCK tog han sig till bandymatchen i går. VSK vann över Edsbyn med 3-2, RIKTIGT skönt!Efter matchen gick maken hem och jag tog med mig Harry och åkte till mina föräldrar på middag. Där bjöds det på gravad oxfilé, inbakt lax och chockadmousse med dajm till efterrätt. Jag tog lagom med mat under middagen och hade först inte tänkt ta någon efterrätt men när den väl kom fram på bordet gick armen av sig själv igen....suckar. Som tur var var min bror lite observant och fintade bort mig genom att lägga Lina i mina armar och säga -Vi byter, du får Lina och jag tar din efterrätt :-) Jag fick ta två skedar för att smaka men sen var det bra, otroligt bra gjort av min bror där faktiskt. Jag har även hunnit med lite träning nu i helgen. 1,5 mil har det blivit på två dagar. Först 5,5 km i går fm och sen 5 km idag. Vi går i spåret jag och Harry och jag måste säga att det är otroligt skönt att komma ut på helgerna när det är ljust och trevligt. Mycket folk i spåret också vilket gör promenaden lugnare.Nu ska jag snabbt byta om och sen ska jag packa in hunden i bilen för att fara iväg till agilityträningen.Morsning!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards