Alla inlägg under mars 2007

Av Soff - 26 mars 2007 10:10

Nu är vi undersökta och klara! Klockan 9:00 var det dax för den obligatoriska läkarundersökningen för adoptionsutredningen. Vi hade fått tid på Livum här i stan och fick träffa en trevlig läkare och två trevliga sjuksyrror. Allt såg bra ut för både maken och mig och nu ska vi bara invänta blodprovssvaren och lite annat till på fredag då vi ska tillbaka.Ett steg närmare - känns toppen!!

Av Soff - 26 mars 2007 07:38

Den här helgen har verkligen bjudit på många roliga saker och det har gått i ett hela tiden. Jag känner mig inte direkt utvilad tyvärr men så är det. Den här dumma sommatiden ställer ju till det nu på morgonen också :-PI fredags var maken ledig från jobbet och i stället var han hemma och hjälpte till med att sätta kakel och klinker i vår nya toalett på nedervåningen. Hela fredagen gick åt till detta även om utrymmet verkligen är minimalt. Resultatet blev dock jättebra - precis som vi tänkt!!På kvällen gick vi ut på Fragolino för att fira att vi varit förlovade i 5 år!!! Jösses, tänk vad fort det har gått. Minns så väl den där fina vårdagen på trappan i Helsingfors....*drömmer mig tillbaka*Lördagen började med ett hundmöte....Harry och jag hade bestämt träff med dobermannen Hector och hans matte vid Västeråshallen. En halvtimmes bus var nog för Harry som spenderade hela dagen sovandes vid dörren efteråt :-) Själv passade jag på att plantera fina påskliljor i krukor till vår uteplats och så lagade jag mat till kvällen. Vi hade bjudit hem våra goda vänner Jocke & Maria och deras två barn Eliva och Fanny. Maten blev jättegod (marinerad fläskfilé med soltorkade tomater och färsk basilika) till det hade vi en örtsås och klyftpotatis. Kvällen blev rätt tidig Elvira var trött och ville hem till sängen. Själv somnade jag i soffan efter att dom hade åkt hem och vaknade inte förrän efter ett på natten *gäsp*Söndagen bestod mest av aktiviteter med Harry. Först var vi till Eskilstuna och hans uppfödare för säsongens första träning i jakt. Jättekul att vara igång med träningen igen och Harry var laddad till max. Vanligtvis är han tyst under träningen men nu kunde han inte låta bli att sitta och pipa...så ivrig var han att få sätta igång och jobba. Resultatet blev ett godkänt sådant idag, bra för att vara första träningen tycker jag. Bara att träna vidare!!På kvällen var det dax för sista agilityträningen inne i det ridhus vi varit i hela vintern. Även där gick det strålande för oss. Harry hade inga problem att ladda om från den tidigare träningen utan det var full fart från början. Vi har precis anmält oss till vår första tävling och det blir i Maj här i Västerås, det ska bli kul att se hur det går.Söndagskvällen avslutades i soffan med en film - Pursuit of Happyness.Överlag en väldigt bra helg!!

Av Soff - 22 mars 2007 07:39

...ännu en vägdag.I dag var faktiskt vågen snällare än förra veckan...resultatet 66,4 kg. -1,6 kg från förra veckan alltså. Känns jättebra.Jag hade ett bra "peppsamtal" med Grodan igår eftermiddag och jag kände hur energin och viljan att ta tag i vikten igen kom tillbaka. Ja i ju för sig så orkar jag inte just nu när jag är så här sjuk men jag gjorde upp lite planer för hur det ska bli när jag blir frisk. OCH jag bestämde mig för att jag ska sätta ett startdatum någon gång i vår och sen köra 8 veckor med exakt likadant beteende och matvanor som förra året. Skriva ett kontrakt med mig själv den här gången :-) Känns skönt att ha lite planer faktiskt.Nu ska jag gå ner till min kära vovve och mysa lite, han är hemma med mig idag i stället för på jobbet som han brukar. Kul med lite sällskap. Dessutom ska han få jobba lite idag....berättar mer om det sen.Morsning!

Av Soff - 21 mars 2007 15:45

I fredags var jag på mitt allra första distriktsmöte med LC. Varje år träffas vi alla klubbar i distrikt 11 och i år var det den andra klubben i Västerås, LC108, som bjöd in till fest.Varje år finns ett tema för festen och år var det ÅRTIONDEN som var temat. Alla klubbar hade fått olika årtionden som vi skulle representera med kläder, frisyrer och spex. Min klubb, LC18, hade fått 1940-talet. Efter mycket funderingar kring hur vi skulle klä oss kom vi fram till att vi ville representera något från 2:a världskriget. Resutlatet ser ni här nedan!! Vi hade en fantastiskt trevlig kväll med god mat och många härliga skratt. Jag älskar att vara med i LC!!!!

Av Soff - 21 mars 2007 12:15

Åh fick just otroliga nyheter från min kära vän Grodan....ååå vad glad jag är....precis vad jag behövde för att muntra upp mig här hemma. *stora grattiskramar*

Av Soff - 21 mars 2007 10:59

Usch vad trist det är att vara sjuk! Jag har varit hemma hela veckan och jag nätterna svettar jag mig igenom. Så här mycket feber har jag inte haft på flera år och jag känner mig totalt sänkt. Jag hade en förhoppning om att kunna gå till jobbet i morgon men lungorna värker när jag andas och hostan är hemsk så det blir nog en dag till i viloläge.*host host*

Av Soff - 16 mars 2007 08:37

Jag blir verkligen inte klok på min vikt. Alltså en sak är saker jag har gått upp IGEN. Så mycket är jag medveten om. Efter en resa till Åre med många middagar ute med både två och tre rätter. Några choklad med grädde på fikat under dagarana, godis och chips i stugan så är det inte konstigt att jag lagt på mig några kilon.I onsdags kväll pratade jag med min goda vän Grodan i telefonen och vi pratade om min vägning dagen efter. Jag sa till henne att jag trodde att jag vägde 68 kg. Hon peppade mig som bara en god vän kan och det kändes som att jag var redo för smällen. Torsdagen kom och jag ställde mig på vågen - blev lite full i skratt när jag såg reslutatet:68,0 kgOk, tänkte jag....nu krävs det fokusering från min sida för att vända den här uppåtgående trenden. Jag tog beslutet att cykla till jobbet iställe för att åka med i bilen. Sagt och gjort och åh så skönt det var att känna att man rör på sig och nu ser jag fram emot många cykelturer fram och tillaka till jobbet.Jag skötte maten väldigt bra igår också så jag kände mig nöjd och glad när jag gick och la mig.För att se att jag inte gått upp ytterliggare ställde jag mig på vågen i morse igen och vad visar den då?.....jo....-1 kg sen igår....67,0 kg. Är det verkligen möjligt frågar jag mig? Jag fattar inte att det kan vara sån skillnad. Jag VET att man INTE ska väga sig varje dag men det är svårt att hålla sig. Nu ska jag i alla fall vänta till min nästa vägdag nästa torsdag. Men jag kan ändå inte låta bli att förundras över att ett helt kilo kan försvinna på ett dygn.Nåväl, nu är det dax att sätta igång å jobba.

Av Soff - 15 mars 2007 17:29

Ja nu kan det faktiskt vara så att vi är halvvägs klara med vår hemutredning. Möte 3 av 6 är nu avklarat och det känns jättebra. Det går så fort allting och det är verkligen inte alls jobbigt eller otäckt att sitta där och bli "förhörd". För det är verkligen inte på det viset många tror. Vi sitter där alla fyra och diskuterar saker som både är intressanta och roliga. Våra utredare är verkligen toppen och otroligt trevliga. Stämningen är mycket bra mellan oss och vi känner oss trygga. Idag handlade mötet om motivet till att vi vill adoptera. Det kändes lite svårt i början när vi först hörde ämnet men när de fick ställa sina frågor och vi väl började prata så föll sig allt så naturligt. Vi vill ju bli en familj. Vi vill gör allt det där som familjer gör. Vi har så mycket att dela med oss av känner vi och ett liv utan ett barn är för vår del ett fattigt liv. Vi kände oss nöjda med mötet och det kändes som om utredarna verkligen förstod oss och det kändes skönt.Nu är det ett uppehåll på en vecka och det känns helt ok. Torsdag om två veckor ska vi ses igen och då tror jag det skulle handla om livsåskådning men jag är inte säker. Utredarna vill inte släppa ämnet i förväg av någon anledning :-) Och gången därefter är det dax för det obligatoriska hembesöket. Jag hoppas att vi har toan på nedervåningen klar tills dess, det är det vi satsar på i alla fall.På eftermiddagen tog vi ledigt från jobbet och ägnade några timmar åt vår trädgård igen. Det är verkligen skillnad från förra året då vi inte hängde med när våren kom. Då var det så mycket med att ha ett hus liksom. Förresten är det faktiskt precis ETT ÅR sedan idag som vi flyttade in. Jösses så fort det har gått!!Nu sitter jag här med en kopp av mitt favorit te - Persian Earl Gray och ska ta och spela lite Sims....lite roligt att man faktiskt kan adoptera i spelet....det ska jag försöka göra idag *fniss*Bye bye!

Ovido - Quiz & Flashcards