Alla inlägg under mars 2007

Av Soff - 12 mars 2007 20:25

Vilken underbar kväll, och vilket underbart väder!När vi kom hem efter jobbet gjorde maken och jag precis som vi bestämt. Vi drog på oss "skitjeansen" och arbetshandskarna och drog fram krattor, skottkärran och diverse andra trädgårdsredskap som vi trodde oss behöva. Harry var överförtjust över att ha oss i trädgården eftersom att vi mellan krattning och klippning passade på att kasta några bollar till honom. Efter en och en halv timme började det bli lite för mörk för att fortsätta och faktiskt hade vi hunnit med det vi hade planerat. Två rabatter är nu rensade och redo att ta emot allt fint som skall växa upp nu till våren. Det har redan börjat blomma Snödroppar och lite annat här hemma och det är underbart att veta att våren är på väg.När vi kom in började jag med maten och maken passade på att måla taklisterna i vår toalett (som ännu inte är färdig). I kväll bestod middagen av kycklingfilé, sallad med pinjenötter och rostad paprika och kokt broccoli. Efter maten njöt jag av en kopp gott te med liiiite honung :)Nu ska jag kolla busslistan inför i morgon då jag ska ta bussen ner på stan för att gå på en utbildning i styrelsearbete, det ska bli kul och intressant. Hoppas det går någon bra buss så att jag kan utnyttja det faktum att kursen inte börjar förrän 08:30.Morsning!

Av Soff - 12 mars 2007 14:53

Alltså varför känner man sig så otillräcklig ibland? Det händer så mycket saker runt omkring mig hela hela tiden och jag kan inte säga NEJ - dels för att det alltsom oftast är roliga saker och dels för att jag verkligen känner att jag VILL göra alla dessa grejer. Men så kommer alltid känslan av att det finns en massa annat som också borde hinnas med, maken, huset, hunden, vännerna....och sist men inte minst mig egen träning. Den som helst spårat ur. Jag hittar inte tiden helt enkelt för att jag fyller den med ALLT annat.Verkligen dax att börja prioritera och prioritera MIG och MIN träning. Jag mår ju dåligt över att ha gått upp några kilon nu och att träningen helt uteblivit men ändå tar jag inte tag i problemet utan det bara rullar på. Jag tänker alltid varje söndag att nästa vecka då...då kommer jag få tid att träna. Men så börjar veckan rulla på och det fylls på med andra saker.Usch så jag klagar...det känns ju lite fåning måste jag erkänna men det är så här jag känner.I kväll ska jag hem och pyssla i trädgården har jag tänkt, i alla fall den lilla stund då ljuset fortfarande finns kvar (1½ timme). Blev upplyst om att Kärleksörterna bör klippas ner NU så att det ska finnas en chans för de nya skotten att komma upp ordentligt. Och med en strålande sol utanför kontorsfönstret längtade jag genast hem till rabatterna. Sen OM jag hinner efter maten ska jag masa mig i väg till gymmet och jogga. Gymmet har öppet till 21:30 i kväll så det borde finnas tid. *pepp pepp*

Av Soff - 12 mars 2007 13:04

Så här trevligt hade jag och Harry före lunch. Han njuter av att han sin matte hemma efter en vecka hos mina föräldrar :)

Av Soff - 10 mars 2007 19:32

Så sitter man här, lördag kväll efter en supergod middag och ett gott vitt vin....så mycket har hänt den senaste veckan så jag har beslutat mig för att ta allt i ett och samma inlägg :-) Jag börjar med åreresan.Vi har haft några fantastiska dagar i Åre tillsammans med kära vänner från Uppsala. Tre dagar bjöd på strålande sol och vindstilla. En dag hade vi picknick i backen, nybakat bröd, nybakta bullar, öl, Jäger och allt annat man kan tänkas vilja ha på en picknick....måhända tyckte männen att det var lite dåligt med öl men men... :-) Den dagen åkte jag bara två åk men det kändes helt ok att bara sitta i solen och njuta av vädret, sällskapet, hundarnas busande och god mat och dryck. På tisdagen åkte jag och maken mest för oss själva och det var en riktigt bra skiddag. Vi såg även tre renar på fjället under dagen, det var riktigt kul. Vi åkte från 09:30 fram till 13:15 då vi tog lunch, maken var supernöjd med all åkning. Annars brukar jag nämligen vara mer intresserad av att gå in och fika eller ta några öl än att åka bräda *fniss*Åre bjöd på många goda middagar ute och våra otroligt generösa vänner bjöd oss även på god frukost och god lunch på deras terass - TACK SÅ MYCKET!! De bjöd också på många härliga skratt och vi är så glada att vi fick dela den här semester med dem.I fredags morse anlände vi tillbaka i Västerås runt niotiden och 10:20 var det dax för vårt andra möte med hemutredarna. Det var jättekul att äntligen känna att vi kom igång med utredningen. Mötets tema var: Intressen och personligheter. Vi hade bara en timme på oss då en av handläggarna hade ett annat möte som väntade. Tiden susade iväg alltför snabbt och vi drog ut 10 minuter ändå. Vi har fått en väldigt bra start och en jätte bra kontakt med våra handläggare. Vi skämtar och har kul, fastän att det är på allvar liksom och det känns kanon. Det är precis så som maken och jag vill ha det så att det känns som att det här kommer gå riktigt bra. Nu har vi ju inte kommit in på det riktigt svåra bitarna än men jag tror det kommer gå bra fortsättningsvis också. Gud så jag längar efter att denna utredning är klar och att vi bestämt oss för vilket land vårt/våra kommande barn skall komma ifrån. Många tankar går just nu till vårt kommande barn...vart i världen finns det, finns det just nu eller går det någon kvinna någonstans som snart kommer bli gravid med "mitt" barn? Hu ja, stora frågor...stor längtan.Ja det här blev ett inlägg som handlade om allt möjligt och jag ska avsluta med att berätta att lördagskvällen hemma hos mig inte kommer att innebära Melodifestivalen utan istället ska vi titta på Kalle och chokladfabriken med Depp i huvudrollen. Har inte sett den tidigare så det ska bli kul.Morsning!

Av Soff - 9 mars 2007 05:54

Jaha då sitter man på en kall tågstation i Norrköping efter en minst sagt skumpig resa från Åre. Vi hade sovvagn med endast två bäddar vilket var väldigt skönt men tyvärr har vi inte sovit särskilt mycket. Tåget skakade, ruskade och dånade genom natten och det var svårt att få någon ro.MEN självklart har vi haft en otroligt skön semester i Åre. Vi har fått några dagar med solsken och några med snöstorm så det är väl just vad man kan vänta sig av en fjällsemester i Sverige.Nu är klockan alltså strax före 6 och vårt tåg till Västerås går 06:33. Det känns ju lite konstigt att ha behövt åka ner till Norrköping när man ska till Västerås från Åre, men men inte mycket att göra åt det. Nu väntar 2 timmar tåg hem och när vi väl är framme ska vi direkt till vårt andra utredningsmöte på familjerätten.Såååå himla typiskt oss att boka in allt på en och samma gång. Alternativet hade varit att vänta ytterliggare en vecka på vårt andra möte och det ville vi INTE. Vi ser fram emot detta möte som liksom innebär att vi börjar "på riktigt" liksom. Det ska bli så spännande att se vad som händer idag.Nu ska jag gå och slå ner mig på en bänk här och försöka vila ögonen lite för att kunna vara så pigg som möjligt på mötet.Moss moss!

Av Soff - 2 mars 2007 16:20

Nu är det endast 10 minuter kvar tills jag ska på semester! Det ska bli såååå härligt att komma bort några dagar tillsammans med maken. Att få tid för varandra och kunna prata mycket om vår kommande adoption. Jag tror det här är precis vad vi behöver.Vi kommer ju åka till Åre som jag tjatat om så mycket. Där kommer vi att bo i Åre Fjällby men vi kommer att spendera mycket tid tillsammans med goda vänner som är där i sin egen stuga. Det är Harrys brorsas familj som vi skall på semster tillsammans med. Eller egentligen var det så att dom skulle till Åre och jag var fräck nog att boka in samma vecka :-) Vi hoppas dom tycker det är lika kul som vi, men det tror jag :-)Vi har inte känt varandra så himla länge men ändå känner vi att dessa personer är bland våra närmsta vänner. Härligt när man träffar på människor som man liksom tycker om direkt och som är lätta att umgås med. Det ska bli hur kul som helst detta. Passar på att lägga in lite sköna vinterbilder. Den på mig är iofs från Ischgl Österrike 2005 men det ser så skönt och avslappnat ut så den fick vara med.Ha det så bra allihop. Skriver och berättar sen såklart!!KRAM

Av Soff - 2 mars 2007 13:31

Ibland är det verkligen bra att vara bra försäkrad. Det fick jag bevis för idag.Vi har sedan första mötet med våra hemutredare funderat på vart vi ska vända oss för den obligatoriska hälsoundersökningen. Vi har via vänner som redan gjort detta fått reda på att det kan variera kraftigt i pris mellan olika kliniker och dessutom fått tips om vart vi kan vända oss.En klinik i Stockholm som Grodan och hennes make vände sig till var den billigaste men min kära man var envis och ville absolut inte åka till huvudstaden för en sån sak. Vi bestämde oss för att kontakta Livum här i stan, även om det där kostar 950:-/per person!! Utlöst om du frågar mig!Innan jag ringde dit för en tid så slog det mig att jag skulle ta och kolla med vår sjukvårdsförsäkring som vi har via Länsförsärkringar. Ett telefonsamtal senare så sitter vi här med två bokade tider hos Livum - GRATIS! Wohooo.....det känns verkligen toppen!! Nu kan vi unna oss ett par extra öl i Åre :-)

Av Soff - 2 mars 2007 10:36

Idag är jag frisk igen från förkylningen, visst näsan blir lite svår att andas igenom i mellanåt men inget som inte går att bota med lite Nezeril. Febern är helt borta och det är jätteskönt.Tillbaka på jobbet och har massor att göra. Jag ska ju vara ledig hela nästa vecka så det gäller att jag blir klar idag. Har två styrelseprotokoll att skriva plus en rapport från vår Kickoff. Sånt som tar tid och som är svårt, har tyvärr dragit på det för länge och nu är det lite svårt att utifrån mina anteckningar minnas helt vad vi pratade om. Nåja, jag hoppas ingen annan heller kommer ihåg hihi.Sen mitt inlägg igår om mina dåliga matvanor har jag i alla fall skött mig bra. Vi lagade en god middag igår med lax och spenat. Jag har inte tagit nått fikabröd eller annat onyttigt. Frukosten idag bestod åter igen av frukt. Mellis blev en apelsin, två paranötter och en kopp te.Det känns genast bättre och jag ska verkligen försöka hålla den positiva trenden ett tag nu.Tack alla för era snälla och peppande kommentarer!!! *glad*

Ovido - Quiz & Flashcards