Alla inlägg under maj 2007

Av Soff - 22 maj 2007 09:21

Idag klockan 10:00 ska jag och Harry till veterinären igen och ta ytterliggare ett blodprov. Det har nu gått över 10 dagar sedan förra provet och det är alltså ett likadant prov som skall tas denna gång. Vid förra tillfället visade hans prov på ett lågt värde av sköldkörtelhormon (8 av 20) och om provet idag visar samma låga värde kommer han få en provbehandling med att tillsätta hormonet genom medicinering.


De senaste dagarna har Harry varit tröttare än någonsin och avmaskningen verkar inte har givit någon som helst verkan. Men nu har vi i alla fall uteslutit att det är en parasit som ställer till det för plutten. Det är nästan så att jag hoppas på att det ska visa sig vara sköldkörteln som är boven nu så att han kan få rätt medicin och bli en pigg och glad hund igen. Det syns i hans ögon att han är trött, trött, trött...usch blir helt lesen när jag tänker på det. Ibland orkar han inte ens bli glad när det kommer folk, och det är INTE likt flattar och INTE likt min älskade lilla Harry. Nåväl, jag återkommer senare när jag fått svar på proverna.



Av Soff - 21 maj 2007 22:15

Nu ska jag äntligen ta mig tid att berätta om min helg, har inte haft ork förrän nu :-)


Helgen som gick var helt enkelt galen! Fredagen började mycket riktigt med champagne på tåget på vägen mot den kungliga huvudstaden. 09:02 fick jag första glaset. Det kändes rätt märkligt och folks blickar var lite av varierande sort. Endel såg väldigt fundersamma ut, andra såg avudsjuka ut hihi.  Det var min kära vän P och hennes man H som tagit med sig skumpan. Efter 5 riksmöten är man så rutinerad så man tänker på sånt *ler*. Det är bara att se och lära :-)


11:15 var det dax för min aktivitet för dagen att börja. Jag skulle laga sushi med hjälp av instruktioner av en kock. Det var otroligt lärorikt och spännande att se honom laga till fisken och riset. Han gjorde en tallrik som stod som modell och sen var det upp till oss andra att göra en så lika som möjligt. Under hela aktiviteten var det fritt med Sapporoöl som visade sig vara lite väl lättdrucken för jösses vad yr i bollen jag började bli framåt tvåsnåret. Sushin blev tillslut i alla fall otroligt god och vi var ett glatt gäng på 11 personer som stolt åt våra egengjorda maki och nigris - mums!!


Efter maten fick jag ett sms från P där hon påstod att man fick fritt med vin inne vid en speciell "monter" i en liten minimässa som anordnades. Jag var inte sen att gå dit och visst gott om friskt kallt gott vitt vin delades ut...eller ja man fick betala 100:- men då fick man å andra sidan dricka så många glas man ville. P hade betalat så hon försåg både henne och mig med vin :-)


Vad som hände sedan har jag faktiskt inte riktig koll på och det var kanske inte så konstigt efter all alkohol som intagits...så jag hoppar raskt till kvälles aktivitet som var "Home Party" vilket innebär att man blir bussad ut till en fest hemma hos någon i de klubbar som ordnar mötet. Jag hamnade hos en tjej som heter Malin och där blev vi tillslut 8 st som fick mat och ännu mera vitt vin...jag kan ärligt säga att jag inte minns allt som hände på festen. Snacka om orutin, nästa möte jag åker på kommer tempot bli ett helt annat. Det var iaf otroligt trevligt minns jag och vi fick god mat :-)  Efterfesten blev på hotellet med ännu mer dryck och dans...jösses!!



Lördagen började ofrånkomligt med en sprängande huvudverk och illamående. Jag fick kämpa hårt för att ta mig ner till frukosten och där fick jag tvinga i mig en smörgås. Mötet började 09:00 och de första timmarna var hemska. Jag har sett på bilder att jag var likblek i ansiktet och det var svårt att vara fokuserad på det som sas. Dock piggade jag på mig efter ett tag, med viss hjälp ifrån andra mer rutinerade eLCor som försåg mig med lite godis och vatten. Mötet var otroligt intressant och det känns så kul att få vara med i en sån bra förening som LC är.


Senare vid två ungefär fick vi lunch och där blev det lite sång och dans...trevligt men liiite långdraget. Kan ha berott på att jag var trött och ville gå och vila lite innan jag skulle ladda om till galamiddagen senare på kvällen. Jag gick iaf och la mig vid fyra och klockan fem ringde P och sa att skumpan var upphälld!!! Jag tog ett djupt andetag och släpade mig in i duschen, inte mycket att välja på här tänkte jag och begav mig till P&Hs hotellrum och skålade glatt i den väl kylda skumpan :-)


Senare på kvällen var det dags för galamiddag och det var också otroligt trevligt. Jag hamnade vid ett bra bord och fick två killar från Landskrona till bordet. Middagen öppnades av ingen mindre än Arne Weise!! Det var helt sjukt att se honom sitta på scenen, tända ett ljus och säga några väl valda ord...ett tag trodde jag det var julafton :-) Den ena killen bredvid mig säger sedan: -Jag är besviken om vi inte är uppe på stolarna och dansar före 20:30....jag trodde inte han var riktigt klok och skakade bara på huvudet. 20:32 stod ALLA uppe på stolarna och dansade!!! Helt GALET!! Det var ett band på scenen som röjde med svängiga 70-tals klassiker och alla var med på noterna och dansade och röjde runt!! Jag trodde inte det var sant kan jag säga men jag klagade absolut inte och njöt av varje minut!!


Efter middagen blev det mingel och mer dans, jag hittade fler roliga människor att prata med men kände mig ganska färdig vid tolvsnåret och tog beslutet att gå och lägga mig rätt tidigt. Otroligt nöjd med kvällen och helgen så det kändes helt rätt att gå och sova. Ville inte riskera att missa en god hotellfrukost till dagen efter hihi.


Söndagen var betydligt skönare att vakna till och jag njöt av en gooood hotellfrukost :-)


Jag var hemma i Västerås igen strax efter tolv och totalt slut!! Men lycklig, vilken rolig helg jag haft och vilka roliga människor jag träffat. LC är verkligen en rolig del av mitt liv och får ni chansen att vara med tjejer så ta den!! Det är mitt råd.


Den här helgen var som sagt helt GALEN...jag hade GALET roligt!! 


Nu är det dags för mig sova så att jag kommer ikapp lite....moss moss!!





Av Soff - 17 maj 2007 12:26

I morgon händer det något väldigt spännande för min del. Jag ska på mitt livs första Riksmöte med LC, ja RT (killarnas variant) kommer också att vara med. Det är en tillställning där alla CL och RT klubbar i Sverige får tillfälle att träffas och ha möte tillsammans. Visst kommer det bli en hel del festande också....pratade just med en kompis som jag ska åka tåg med i morgonbitti och hon och hennes man hade fixat några champagne flaskor till tågresan :-) Tåget går från Västerås 08:54 :-)!!


Fredagen kommer att innehålla många olika aktiviteter och jag har valt att lära mig laga sushi tillsammans med en kock, det ska verkligen bli intressant och kul. Sen på kvällen är det sk. homepartys där man blir utbussad till olika fester och få chansen att träffa många roliga LC/RT människor.


Sen på lördagen är det så dax för det stora mötet som håller på i ca 4 timmar. Efter det är det lunch och mera festande och sen på kvällen är det stor bankett med långklänning som gäller. Och så klar ännu mera fest senare på kvällen. Så vad jag ska göra i helgen - FESTA :-)


Jag återkommer på söndag med rapport....tror jag i alla fall....om jag orkar.


TREVLIG LÅNGHELG PÅ ER ALLIHOP!! 

Av Soff - 15 maj 2007 11:09

Igår efter att jag skrivit ett sånt långt inlägg med vad jag äter och inte och hur himla bra det går så trillade jag dit igen....att det ska vara så svårt att hålla sig från sötsaker!! Jag fattar inte *skakar på huvudet*.


Det känns verkligen som en drog för mig och utan att jag styr det själv dras jag liksom till godsaker och hittar liksom ursäkter för att få ta en bit. Igår var ett praktexempel. Jag var ute på klubben och tränade lite agility med Harry. Det gick jättebra och jag var så nöjd. Efteråt går vi in i huset och tittar på de vi spelat in med kamera under kvällen där man kan se vad man gjort för fel och vad man gjort som var bra. Där inne säljs fika jättebilligt, typ kaffe för 5 kr. Jag hade bestämt mig för att ta en kopp kaffe och när jag står där och häller upp ser jag att det finns DAMMSUGARE (mitt absoluta favoritkaffebröd) och det var den där lite mindre modellen så då tänkte min lilla dumma hjärna att det faktiskt inte gjorde så mycket och att jag hade ju varit så duktig som sprungit runt med vovven i en timme...så visst kunde jag ta en liten dammsugare. Åh jag blir så trött på mig själv, jag mår dåligt när jag äter den och liksom känner mig så skyldig. Ändå fortsätter jag, det är nästan så att jag skyndar mig att äta upp den för att jag ska få det gjort och inte behöva tänka på det mer. Jag njöt liksom inte ens av den igår utan jag var mest stressad.


Jag blev så besviken på mig själv efteråt och så här i efterhand har jag svårt att förstå hur jag kan agera på det sättet jag gör. Jag fattar verkligen inte...


Nåväl, det var bara att ta nya tag i morse...frukosten var bra och bestod av en banan och en halv galiamelon GOTT!! Till lunch blev det 1 kycklingfilé och en avokado/tomatsallad till. Det kändes väldigt bra och jag har varit noga med vattnet idag så trots att man syndar ibland är det ju det absolut viktigaste att man återgår till sina goda vanor igen och fortsätter kampen nedåt.


Det här var som ett litet bekännande från min sida och det känns skönt att få erkänna att man gjort fel.

Av Soff - 14 maj 2007 14:46

Jag har ju skrivit endel om hur det går för mig i min kamp mot kilona och även berättat lite vad jag inte äter och så vidare. Jag har fått några kommentarer och folk har undrat hur jag istället gör och VAD jag äter och inte så mycket vad jag INTE äter :-) Så här kommer en  liten sammanfattning om vilka "regler" jag följer och vad som fungerar för mig:


Dagen börjar med två glas vatten, rumstemererat som fått stå bredvid sängen under natten. I sängen tar jag mig en funderare på  hur jag vill att dagen ska vara och jag peppar mig själv att klara av ännu en dag med bra mat och bra vanor - ett sorst mantra för mig själv och det hjälper verkligen.


Frukosten består enbart av frukt, och jag håller mig till att endast äta frukt fram till lunchen. Frukosten brukar bestå av tre olika frukter och jag blandar hejvilt. Jag bryr mig inte i att värdera olika frukter mot varandra utan jag ser ALL frukt som nyttigt så länge den är färsk (ej torkad).


Till förmiddagsmellis blir det alltså ytterliggare frukt och det blir oftast ett äpple eller en blodgrape.


Lunchen består sedan av 150 g protein (dock aldrig nötkött) utan i stället, fisk, kyckling, skaldjur, fläskkött eller kalkon. Max 1 dl färdigkokt fullkornspasta, 1 dl fullkornsris eller 2 potatisar. Jag är noga med att hålla ner kolhydratmängden men jag vill inte ta bort det helt utan känner att jag behöver det. Ibland gör jag dock så att jag endast äter kolhydrater vid ett av målen på dagen, aningen lunch eller middag. Sen fyller jag upp tallriken med grönasker, gärna råkostsallad, broccoli, gröna bönor eller ärtor.


Jag tar aldrig om vid en måltid utan äter det som finns på tallriken och en sak som jag är jättenoga med som jag fått lära mig är:


Drick inte så mycket till måltiden( högst 2 dl),

fördela i stället vätskan mellan målen.

För mycket vätska i samband med måltid det stör förbränningen!


Annars dricker jag ca 2-2,5 liter rumsvarmt vatten om dagen, och det märks skillnad på resultatet när jag är noga med vattnet. Det går så mycket bättre när jag får i mig den mängden vatten. Sen tror jag inte att man ska dricka överdrivet mycket vatten så runt 2-2,5l är nog lagom....i alla fall för mig :-)


Eftermiddagsmelliset består ofta av ½ avokado ochtvå skivor kalkon, eller några torkade frukter och lite nötter...och ibland en smoothie från Brämhults.


Middagen ser likadan ut som lunchen så det är lätt :-) Dock brukar jag se till att middagen är någon mindre än lunchen. Förbränningen är som bäst mitt på dagen så jag ser till att äta mitt största mål då.


Sen äter jag ingenting efter klockan 19:00, men jag brukar unna mig en kopp gott kanelte i tvsoffan :-)


Ja så här ser min matdag ut och jag har alltså lyckats gå ner 23 kg på detta och jag fortsätter neråt så det är verkligen en metod som passar mig. Eller metod och metod, tycker inte att det är något annat än sunt förnuft egentligen och jag äter massor med saker som är såååå gott och folk i min omgivning brukar ibland fråga mig -Går inte du på diet?? När dom ser min mat, och jag kan glatt svara -Jo det är jag men det här det är jättebra mat :-) Så kul att kunna känna att man äter gott och ändå går ner i vikt.


Det blev ett långt inlägg det här och jag är glad om du orkade läsa så här långt och så hoppas jag att jag lyckades förmedla någonting :-)


Lycka till allihop som kämpar med några extra kilon!!


Av Soff - 11 maj 2007 13:04

Kom på att jag glömt att rapportera om veckans vikt....vågen var SNÄLL idag också....



65,5 kg = 1,8 kg denna veckan också!!


Totalt är det nu -3,6 kg på två veckor, jag är superduperasanöjd!! :-) Känns otroligt bra och jag är så glad att jag vet hur jag ska göra för att det ska fungera.


Nu ska jag glad och nöjd ta mig till Stockholm och Riksdagen för ett studiebesök tillsammans med LC - kul kul!!


TREVLIG HELG!!!

Av Soff - 11 maj 2007 11:56

I dag är fasters lilla hjärta på besök på jobbet. Passade på att ta en bild på henne och mig ute i det fina vädret.  Det är min brors första barn och mina föräldrars första barnbarn. Hon kommer alltid vara väldigt speciell för mig för hon är faktiskt det närmaste biologiskt barn som jag någonsin kommer att komma. Hon är väldigt lik min bror och på så sätt också väldigt lik mig, vilket liksom gör att det känns ännu mer speciellt. Jag kommer ju aldrig få veta hur "mitt" barn skulle ha sett ut. Vilka gener skulle jag ha fört vidare?! Ja jag lär aldrig få veta...jag kommer få ett mörkt vackert barn med stora bruna ögon :-)


*drömmer mig bort*


Nåväl, här är i alla fall lillsnuttan och jag :-)



Av Soff - 11 maj 2007 09:03

Idag är en tung dag för min nära vän och mina tankar går till henne. Idag är verkligen en påminnelse om hur orättvist livet kan vara och hur saker och ting inte alltid blir som man vill.


Jag har försökt förstå sorgen och känslan över att förlora sitt barn men hur jag än gör känner jag att jag ändå inte kommer i närheten. Jag är så oerhört ledsen över att min fina vän och hennes make fick den här mörka sidan av livet med sig. Det finns så många "varför" och det finns verkligen inga svar...så tungt så tungt.


Men jag vet nu att dom faktiskt klarar sig bra och att dom har varandra och snart, snart ett litet syskon till sin älskade ängel.


*tänker på er och kramar om*

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards