Alla inlägg under juni 2007

Av Soff - 11 juni 2007 22:34

ÄNTLIGEN vågar jag drömma, äntligen vågar jag fantisera om mitt barn...VÅRT barn som ska komma till osssom en gåva. Idag vet jag vart jag ska vända mina blickar, mina tankar och min kärlek. Idag vet jag vart någonstans i världen det går en kvinna som ska ge oss den största av gåvor - sitt barn.


Efter många  samtal, många tankar och funderingar har jag och maken enats om vilket land vi ska välja för adoption. Mitt hjärta har allitd slagit starkast för Bolivia fastän jag helt och hållet accpeterat om vi hade beslutat oss för Taiwan. MEN nu är det bestämt, nu är det klart!


Vårt barn kommer ifrån Bolivia!


Det är inte klokt vilken enorm lycka jag känner och det är verkligen som en stor sten släppt från mina axlar. Nu kan jag liksom se framåt, drömma och längta på riktigt. JAG SKA BLI MAMMA!! Åt en liten en med mörkt brunt hår och stora vackra bruna ögon. Helt fantastiskt!


Att vi sen kommer att få dela upplevelsen med våra underbara och kära vänner Grodan med make gör det hela bara ännu bättre. Dom kommer i och för sig få sitt barn tidigare än vi men vi ligger inte långt efter. Våra små älskade barn kommer att få växa upp tillsammans och förhoppningsvis kan dom hitta tillhörighet och gemenskap tillsammans. Tack för allt ert stöd under hela vår process av att bestämma land. Ni har varit helt suveräna - TACK!!


*andas djupt* jag tror inte jag har fattat det än...så stort så mycket att ta in...men oj vilken lycka *fäller en tår av glädje*


Varför vi valde Bolivia framför Taiwan...det tar jag en annan dag...nu ska jag bara njuta och gå och lägga mig som en LYCKLIG BLIVANDE MAMMA!! 

Av Soff - 10 juni 2007 22:22

Idag har verkligen varit en skön dag, den började med att jag steg upp runt halv tio och gav en HUNGRIG Harry mat...varje morgon känns det som att han tror att han aldrig har fått mat tidigare och är på gränsen till svält :-)


Efter att jag utfodrat vovven tog jag på mig mina nya fina rosa trädgårdshandskar och la mig för att rensa vår rabatt. Fyra hinkar med ogräs blev det och det ser faktiskt himla snyggt och prydligt ut nu - och grannarna är lite gladare :-)


Sen blev det faktiskt en stund i solen på en filt...tog med mig IPoden och lyssnade på Thåström...så skönt och så bra skiva!! Efter 20 minuter i solen tog jag en dusch och sen drog jag och maken ner på stan. Jag hade köpt ett par shorts till honom som tyvärr visade sig vara för stora så dom skulle bytas. Han skulle även köpa ett par strumpor...ja strumpor....i den här värmen!! :-) Han ska nämligen upp till Jämtland och fiska nästa vecka och då ska dom gå ca 3-4 timmar till en tjärn någonstans på fjället och då behöver han bra utrustning. Vi gick till Inter Sport och medans han kollade ut vilka strumpor som var bäst passade jag på att kolla in bikiniavdelningen en gång till. Jag kom på att jag nog behövde ytterliggare en ny bikini tills vi åker till Mallis och det råkade hänga en där som jag verkligen gillade. Dessutom fanns det väldigt snygga shorts där också så jag tog med mig lite prylar och provade. Allt sätt jättebra så jag bestämde mig för den snygga bikinin och ett par shorts som gick i rött och orange. Perfekt att ha på semestern!!


Efter några roliga shoppingtimmar på stan bar det av hem till moster för födelsedagskalas med kallskuret och tårta. Men min otroligt rara moster hade varit så snäll att hon kokat några äpplen och strött kanel på till mig, så att jag kunde få efterrätt utan att behöva äta gräddtårta - snällare moster finns inte!!!


När kalaset var slut vid sju så åkte vi hem och fick efter bara 10 minuter besök av ett par kompisar. Otroligt trevligt och vi pratade bort några timmar på altanen.


Nu ska det bli skönt att gå och lägga sig efter en helg fylld av trevliga saker och möten. 


Godnatt!! 

Av Soff - 9 juni 2007 16:59

*puhhh* vilken värme! Både jag och Harry tycker det är för varmt just nu klockan är strax fem och mätaren visar över 30 grader fortfarande. Jisses!!


Dagen har segat sig fram i hettan och jag har inte haft orka att göra många slängar. Jag hoppas temperaturen sjunker ganska snabbt nu till kvällen så att jag hinner göra lite jobb i trädgården. Några rabatter börjar se för hemska ut och grannarna kastar sura blickar hihi.


Vi var förbi svärmor och fick lite paj på eftermiddagen, hon hade visst haft namnsdag i fredags - grattis i efterskott!! Jag är urdålig på att komma ihåg folks födelsedagar och namnsdagar har jag absolut ingen koll på alls. Jag har ingen namnsdag och tycker det är orättvist när folk blir firade....skojar ju såklart *ler*, alltid kul att fira.


På tal om att fira....granntjejerna tog visst studenten igår, jäklar vilket party dom hade i trädgården igår eftermiddag. Carola, Ledin och några till fick stå för underhållningen och alla tjejer sjöng med och skålade om vartannat. Man blev nästan lite avundsjuk på glädjen och feststämningen. För att insupa den glada atmosvären tog jag Harry och gick på en promenad och gick självklart förbi festen för att se dessa unga, vackra...fulla tjejer med sina studentmössor :-) Kul kul!! Samma grannar som stirrar elakt på mig och mina orensade rabatter kastade även elaka blickar över till dessa nyblivna studenter, det kan inte vara kul och bli gammal och bitter pensionär, ska försöka komma ihåg det själv.


Nu till kvällen blir det lamm till middag, vi grillade igår och det blev rätt mycket kvar så det blir kallskuret tillsammans med Hasselbackare och en avokado/tomatsallad. Ska bli gott....och till det MASSOR med vatten. Inget vin i dag det fick vi nog av igår när goda vänner var här på besök ;-)


Vi har fortfarande inte kommit överens om vilket land vi ska välja...det svänger från dag till dag... det sköna är att vi nu pratar om det och diskuterar saker och ting fram och tillbaka. Det är nått som saknats under ett tag så det känns verkligen jättebra. Ett stort beslut...återkommer självklart med besked så fort vi bestämt oss. Vi ska ju till Mallis nu precis efter midsommar, kanske kan vi fatta ett beslut under en härlig semester?!


Nej nu är det middag som gäller....må så gott och var rädda om er i hettan!! Det varnas för åska i kväll...*hoppas hoppas*



Av Soff - 7 juni 2007 12:30

Jösses vilken värme!! Svårt att sova på nätterna, Harry håller på att gå åt i värmen och axlarna är brända av solens stålar....men vad gör det?! Sommaren verkar vara här och det är underbart. Inte riktigt lika underbart är det faktum att ormarna har vaknat till liv.


I går förmiddag skulle jag och Harry besöka min mosters båt och jag tänkte att Harry skulle få bada lite från stranden innan vi klev ombord på båten. Efter bara några meter in på stigen springer H iväg i rasande fart mot vattnet. Jag tycker mig se något på marken framför mig och hjärtat hoppar upp i halsen på mig när jag ser att det är en huggorm. Jag är livrädd för ormar och hoppade genast bakåt och skrek till. Harry stannade upp och tittade förvånat på mig. Ormen hamnade nu alltså mellan mig och vovven. Jag sa åt Harry att sätta sig ned, och lydig som han är gjorde han om han blev tillsagd. Jag tänkte att ormen skulle ringla iväg i gräset men istället låg den bara kvar. Om H hade sprungit tillbaka samma väg som han kom hade det varit stor risk för honom att bli biten. Jag lockade i stället honom att springa långt till höger och ta en omväg förbi hunden. Som tur var gjorde han som han blev tillsagd denna gången också. Sen blev det en rask promenad ut ur skogsdungen. I stället för ett dopp i Mälaren tog jag vattenslangen på bryggan och spolade av Harry som njöt av att bli avkyld.

 Några trevliga timmar på båten med moster och Janne blev det med god mat och fika.


I förrgår, alltså i tisdagsvkäll hade vi årsavslutning för LC18. Vi var på en lokal på Bjurhovda och åt god mat och drack gott. Innan middagen var det som vanligt någon slags aktivitet och denna gång var det dax för oss tjejer att tesa på Linedance. Otroligt kul!! Som alltid med LC får man göra nått som man normalt sätt inte gör. Nästa år är jag med i styrelsen och kommer då få vara med och planera året och våra möten. Det ska bli otroligt spännande.


Nu är lunchen snart slut och jag ska återgå till jobbet.


Ha det varmt och gott allihop!!

Av Soff - 5 juni 2007 10:57

I morse gjorde jag det igen...vägde mig fastän att det inte är fredag och fastän att jag lovat min vän Grodan att inte smygväga mig i mellan varven. Men jag behövde en kick i rätt riktning och jag har skött maten bra de senaste dagarna. Vågen visade ett minus, om dock ett litet sådant, men ändå ett minus och det var jag glad för.


Jag bestämde mig där och då att jag måste ta tag i det här med morgonträningen. Förra sommaren när jag körde programet så gick jag 40-45 minuter varje morgon och jag tappde ju 10 kg på 8 veckor så det ger ju verkligen resultat.


Jag drog på mig träningskläderna och joggade ut i den varma, soliga och sommarlika morgonen. Oroligt skönt att jogga längs gatorna i Västerås och se hur stan vaknar till liv. Jag joggade mellan 06:15-06:50 och det kändes så bra när jag kom in!! Lite jobbigt att jogga dock så att jag varvade med rask promenad och jogging. Det är svårt att vara stark och orka före fruktost tycker jag. Väl på jobbet så åt jag en bra frukost med fruktsallad och pumpakärnor. GOTT!!


Jag ska verkligen försöka röra på mig mer nu och jag vet att rör jag på mig mer så äter jag automatiskt bättre...en god cirkel hihi :-)


Ikväll är det avslutning med LC...jösses ett helt år har gått igen och det är så kul det här med LC.


Av Soff - 4 juni 2007 15:06

Taiwan

Vi kan få vårt barn tidigast december 2008, senast augusti 2009. Vi måste vänta tills jag fyller 30 år för att få skicka våra papper (februari 2008).

Vistelsetiden i landet är 1-2 veckor.

Barnet är oftast väldigt litet när man får barnbesked (0-6 månader), men sen dröjer det 4-6 månader innan man får hämta sitt barn.

Uppföljningsrapporter till 10 års ålder, kan öka om biologiska mamman önskar.

Stor chans att få veta mycket om barnets bakgrund och även få chans att träffa den biologiska mamman vid överlämnandet.

Allt sker i huvudstaden Taipei.

Har ingen koppling till landet överhuvudtaget, känner ingen som adopterat därifrån.

Det tar mellan 4-6 månader från det att man fått barnbesked innan man får åka och hämta sitt barn.

Lika många pojkar som flickor lämnas för adoption från Taiwan.

Väldigt hög standard på barnhemmen i hela landet, mycket personal och moderna barnhem.


Bolivia

Vi kan få vårt barn tidigast september 2008, senast februari 2009. Väntetiden för oss att få skicka våra handlingar varierar men det skulle kunna bli aktuellt redan i höst. Vi har stått i kö sedan 2 januari i år.

Vistelsetid i landet 4-6 veckor.

Ålder på barnet 0-24 månader.

4 uppföljningsrapporter ska skrivas.

Osäkert om man får reda på så mycket om barnet och biologiska mammans bakgrund.

Man lottas mellan städerna La Paz och Santa Cruz.

Min goda vän Grodan med make kommer att adoptera härifrån vilket skulle ge våra barn chansen att få lära känna ett annat barn från samma land. Plus att vi skulle kunna få så mycket hjälp och stöd av varandra.

Man får resa väldigt snabbt efter barnbeskedet att hämta sitt barn.

Flertalet av de adopterade barnen är pojkar.



Sannerligen inget lätt val det här måste jag säga...*lägger pannan i djupa veck*

Av Soff - 4 juni 2007 09:43

Nu ska jag ta upp ett ämne som jag varit rätt tyst om den senaste tiden. Nämligen vår kommande adoption. Läget just nu är att vi väntar på att vår utredare ska skriva klart vårt medgivande och sen skicka det till kommunen i Västerås för ett godkännande. Först när kommunen skrivit under och stämplat är vi gokända adoptivföräldrar på riktigt. En ren formalitet men ändå ett otroligt viktigt steg som ska firas när det väl händer. Förhoppningsiv kommer detta att hinnas med före sommaren, annars får vi vänta till i augusti...känns som att det tagit otroligt lång tid att få den här utredningen genomförd *suckar lite lätt*.


Nästa steg som ska tas är det här med att välja vilket land vårt efterlängtade barn ska komma i från. Turerna har varit många och vi har inte alltid varit helt överens maken och jag. Han har varit inställd på Europa länge medans jag varit överallt förutom Europa i tankarna. Riskerna med att adoptera från Europa känns för stora i mina ögon, många barn har alkoholskador och ofta är barnen äldre (runt 2-3 år) när dom adopteras bort. Två saker som får mig att backa på detta.


Jag har nästan hela tiden tänkt mig Bolivia som ett land för oss, maken har dock varit tveksam och vi har inte kommit fram till nått beslut. Något som jag varit väldigt frustrerad och bekymrad över. Jag vill ju liksom veta vilket land vårt barn kommer ifrån. Kunna fokusera på riktigt, kunna läsa på om landet, suga åt mig ALL information som bara går om landet, människorna, adoptionsprocessen...ja ALLT :-) Så typiskt mig hihi.


Eftersom att vi inte kom fram till något på egen hand kontaktade jag vår organisation BFA-A som skrev info om alla deras länder och rekomenderade oss att välja Taiwan. Genast började vi läsa på och hitta info om Taiwan och ju mer vi har läst och tittat desto mer sugna har vi blivit på att välja det landet. Kruxet är bara att man måste ha fyllt 30 år när handlingarna skickas och det gör ju inte jag förrän februari nästa år. Men vi är beredda att vänta tills dess och skicka då....men vi har ännu inte bestämt oss som sagt och just nu så väljer vi mellan Bolivia eller Taiwan.


Båda länderna har sina för och nackdelar och det blir ett tufft bestlut. Jag hoppas att vi ska komma överens nu i veckan...återkommer såklart när vi bestämt oss!!


Här nedan kan ni se en bild på det vackra landet Taiwan....


Morsning!

Av Soff - 1 juni 2007 16:22

Jaha så var man tillbaka på 66,6 kg igen...makalöst. Det verkar som att 65,5-66,6 kg är min "normalvikt" jag kommer ner till 65,5 och sen pendlar jag upp och ner 1,5 kg hit och dit....


Att det ska vara så svårt att fortsätta gå ner, motivationen sviker mig lite känner jag...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards