Direktlänk till inlägg 31 augusti 2007

Vägning

Av Soff - 31 augusti 2007 14:27

Japp, jag har börjat väga mig igen...efter ett uppehåll på två veckor. Jag skrev ju i mitt inlägg för några dagar sedan att jag skulle sluta titta på vågen så mycket MEN nu har jag ändrat mig igen :-) Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig....hehe.


Nåväl, ni som följt min blogg ett tag vet att jag länge stått och harvat runt 66 kg och dagens vägning var därför ingen överaskning. De digitala siffrorna visade 66,7 kg. Alltså jag är nöjd med det för jag vet att jag för två veckor sedan vägde mer. Dubbelhakan kommer vid 68 kg och den har fanns där för ett tag sedan. Så det innebär ju att jag iaf gått ner lite lite igen för de senaste dagarna har jag verkligen skärpt till mig. Inte en bulle, inget godis, ingen läsk, bra portioner med maten, inga smörgåsar och överhuvud taget dragit ner på kolhydraterna. Jag har skrivit ut några recept på Gi-inspirerad mat så det känns bra.


Nästa vecka ska jag och min kompis M börja träna, det blir Friskis den här hösten för oss och det känns så kul att ha fått någon att träna med. Två gånger i veckan ska vi gympa där och jag hoppas se goda resultat. Jag har bestämt mig nu, en gång för alla. Det är dags för ett ryck...MEN skillnaden är nu att jag inte har något mål...


Inte något mål som man kan mäta direkt vare sig i tid eller vikt. Mitt mål är ett annat nämligen detta:


Äta lite mer rätt och träna lite mer!


Svårare än så ska jag inte göra det för mig själv. Jag vill inte bli besviken mer...att jag inte nått ett visst resultat före ett visst datum. Det här är en viktnedgång för livet. Jag vill gå ner i vikt och stanna där. För att klara av det krävs ett nytt tänk ett nytt fokus som jag skrev förrut. Så det nya fokuset blir att göra medvetna val med maten och komma igång och röra på mig.


Om jag har dessa två saker som mål så kommer jag hela tiden kunna göra mig själv stolt, iställt för att jag som nu blivit besviken på mig själv för att jag inte vägde 64 kg vid bröllopet förra helgen till exempel. Nu tänker jag ta det dag för dag...timme för timme egentligen. Varje gång jag motstår en bulle, en läsk eller vad som helst så ska jag vara så NÖJD och STOLT över mig själv och när dagen är slut och jag lägger huvudet på kudden ska det inte finnas något att grubbla på och förbanna mig själv för.


VISST jag är realist...jag ÄLSKAR godis, bullar och kakor och någon gång kommer jag misslyckas MEN...det är inte lika farligt som att missa ett mål med att nå en viss vikt vid en viss tid. Faller jag för frestelsen är det bara att ta nya tag. Att inte göra det igen och att lära av misstagen. Vara förberedd och ta med sig alternativ till fikaträffar och liknande.


SEN det viktigaste av allt, att tillåta mig själv att ibland ta något riktigt gott och ontttigt. Men det valet ska vara medvetet och inte något jag gör utav gammal vana eller för att trösta mig själv. Det ska vara för att jag vill och verkligen väljer att lyxa till det.


Oj vilket mastigt inlägg detta blev...jag måste nu gå och ta en styrkekopp med kaffe och till det ett stoooort saftigt sött ÄPPLE!



 
 
Ingen bild

Frua

31 augusti 2007 18:09

Hejsan, vad säger du om att vi peppar varandra, för jag skall också ta mig i kragen på måndag. Känner att jag vill komma in i sunda och hälsosamma dagar igen och det kommer jag göra med att äta nyttig mat och att träna på friskis och svettis. Har redan gjort det två gånger.
Lycka till det kommer att gå bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 29 december 2019 20:57

Senaste inlägget var från 2016 så det har gått en tid. Känns kul att sparka liv i den här bloggen igen och absolut nödvändigt. Jag är på gång igen med ett nytt vitt år och bloggen var en ventil och en plats för mig att få ur mig mina tankar förra gån...

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards