Alla inlägg under november 2007

Av Soff - 15 november 2007 08:38

Många frågar hur det går med adoptionen och som alla säger "har ni hört något"? Jag känner mig som en cd som står på repeat...jag säger samma sak om och om igen. Att köerna och väntetiderna bli längre och lägre och längre. Tiden för vårt barnbesked flyttas allt längre fram och OM det skulle gå riktigt illa så skulle vi få vänta till någon gång under 2010 innan det skulle bli dax för oss att hämta vårt barn. En evighet.


Av någon anledning har just Bolivia blivit otroligt poppulärt samtidigt som det inte kommer så många barn därifrån varje år. Det ligger på runt 9-11 barn om året som kommer och just nu finns 19 ansökningar i landet redan. Bara det är en väntetid på ca 2 år. Vi har inte ens börjat samla våra papper utan står i kö här i Sverige för att få ställa oss i kö i Bolivia. Så har de flesta länder idag att det är kö här i Sverige först och det är enligt mig både bra och dåligt.


När man skickat sina papper till ett land är det ju liksom bara EN väntan kvar, väntan på barnbesked. Men när man skickat sina handlingar till ett land är det svårt och besvärligt att byta land om det skulle dra ut för mycket på tiden. På det viset är det bra med dessa köer i Sverige, då kan man fram till den dagen man skickar sina handlingar öppet välja mellan de länder som finns och som man passar för. I vårt fall är det just detta som börjar kännas aktuellt just nu.


Ni som läst ett tag vet att jag i våras skrev ett inlägg om att vi stod och valde mellan Bolivia och Taiwan och vägde för och nackdelar med båda länderna. Efter mycekt grubblande bestämde vi oss för att köra på Bolivia. En stor anledning till att vi valde Bolivia var att väntetiden var kortare. För Taiwan måste man vara 30 år för att få adoptera ifrån och det blir jag i februari 2008. Vi trodde absolut att vi skulle få skicka våra papper till Bolivia innan dess och ville inte "vänta in" Taiwan. NU är läget ett annat. Jag kommer att gott och väl hinna fylla 30 innan vi kommer få skicka till Bolivia.


Så nu...sakta sakta börjar vi vända våra huvuden och blicken mot öst...kanske finns vårt barn där borta?



Av Soff - 14 november 2007 21:32

I dag på eftermiddagen gjorde jag ett besök på VV igen...trodde att det var 2 veckor sedan jag var där...det visade sig att det var 4!! Tänk vad lätt det är att förtränga saker.


Jag var beredd på ett plus vilket det också blev. +0,7 kg blev resultatet, det kändes faktiskt helt ok med tanke på att det ändå gått 4 veckor. Det kändes bra att vara tillbaka och inspirationen kom tillbaka. Nu ska jag verkligen ta mig i kragen och gå dit på onsdagar framöver och se till att skärpa mig med maten.


God natt!

Av Soff - 13 november 2007 08:29

Hur mycket får ens kropp jävlas med en egentligen!? Varför motarbetar den mig? Jag VET att jag behöver träna för att bli av med dessa envisa 5-6 kg som jag har kvar till målet. I helgen bestämde jag mig ORDENTLIGT nu måste det bli en skärpning om jag ska komma i form till julen i Sälen.


Så igår var det jag som packade träningsväskan och drog iväg till Friskis, inte för något pass utan jag hade bestämt mig för att jogga. Så sagt och gjort jag joggade 5 km och det kändes riktigt bra. Jag joggade och gick om vartannat men mest blev det faktiskt jogging - därav stoltheten i rubriken :-)


Förtvivlan kom idag på morgonen när jag gick morgonpromenaden med Harry. Mitt högra knä bara small till och nu kan jag inte böja det alls. Jag haltar som jag vet inte vad och det gör svinont! Det bara skär som knivar så fort jag försöker böja. VARFÖR?!?! Varför ska skador och smärta sätta stopp för mig? Kommer knäna att orka åka bräda över julen? Kommer smärtan gå över snart och kommer jag att kunna träna upp mig nu de närmaste veckorna och tappa de där sista kilona?


Just nu känns det hopplöst måste jag säga. Jag vet att man kan gå ner i vikt enbart genom att ändra kosten men va fan, jag behöver extra skjuts av träningen för att orka. Fan fan fan....!!!

Av Soff - 9 november 2007 16:19

Nu har jag 10 minuter kvar av arbetsdagen och arbetsveckan. Det har varit en händelserik vecka och vi håller på med mycket spännande saker på jobbet. Vi tittar på nya lokaler till försäljningskontoret och idag fick vi verkligen jackpot! Vi hittade fantastiska lokaler i Kopparlunden och vi ska nu börja planera på riktigt hur vi ska ha det och hur det ska se ut. Vi får chansen att bygga vår egen lokal och inreda den som vi vill. Helt fantastiskt kul!


Nu ska vi snart stänga ner och åka hem, ta en sväng förbi ICA och handla lite grejer till tacomiddagen i kväll. Så skönt med fredagar och så gott med tacos :-) Lite Idol på det så blir kvällen komplett hehe. Eller fan, vill ju se Isprinsessan också....hummm...det får bli Isprinsessan känner jag.


Nåväl, dags som sagt att stänga ner och njuta av att helgen börjar NU!!

Av Soff - 9 november 2007 11:15

Jipiiii!!! Utväxten på Harrys läpp är OFARLIG!! Såååå jublande glad jag var igår. Dock rekommenderade vet. att vi skulle operera bort den ändå då den gör ont och han är inte så pigg på att tugga ben och sånt när den sitter där. Så det blir nog operation nu före jul kan jag tänka. Skönt att veta att det är en ofarlig sak i alla fall så vi pustar ut och är så glada!!

Av Soff - 7 november 2007 10:47

Alltid är det nått alltså. Min lilla älskade Harry verkar jämt vara sjuk...:-( Stackars lilla plutten. Han har under de senaste veckorna fått en utväxt på läppen och den senaste tiden har den växt lavinartat. Idag hade vi tid hos veterinären och jag har just kommit tillbaka. Vet. tyckte att det såg misstänkt ut och ville ta cellprov för att se vad vi har att göra med. Kanske är det nått elakt men han var inte säker. Därför ska vi tillbaka i eftermiddag och så ska de söva ner honom och sticka in en nål och ja ta ett cellprov.


Det känns bra att de tar tag i det här på en gång och kollar upp samtidigt som jag naturligtvis är jätteorolig för honom. Jag vet inte hur jag skulle klara av ett negativt besked med honom. Han är ju mitt lilla hjärta!!


Så håll tummarna är ni snälla!!


Återkommer.

Av Soff - 2 november 2007 12:33

Nu är klockan strax över halv ett och vi stänger ju kontoret för helgen. Så skönt att det är en helgdag i morgon så man får några timmar ledigt. Vi ska ta till vara på ledigheten på ett MYCKET trevligt sätt. Vi ska ut till våra kära vänner Grodan med make, gå en lång promenad, laga mat tillsammans och testa tre olika viner som vi köpt med oss. Har ingen aning om hur de smakar, kanske blir det succé kanske blir det katastrof. Det återstår att se!! Hur det än blir är jag övertygad om att vi kommer få en trevlig eftermiddag och kväll.


Fredag = vägdag och idag var vågen snäll. 65,6 kg vilket iofs bara är -0,1 kg sen förra veckan MEN jag har inte jobbat på att gå ner heller så jag känner mig supernöjd.


Nu ska jag packa ihop och gå och njuuuuuta av denna sköna helg!!


TREVLIG HELG ALLIHOP!!

Av Soff - 1 november 2007 13:50

Idag är det den 1 november och jag mår faktiskt lite bättre. Jag vet inte om det är solen utanför som värmer min själ och mitt hjärta ett ögonblick. Kanske är det alla goda underbara vänner jag har runtomkring mig som visar sitt stöd när jag som bäst behöver det. Tack alla ni som finns där för mig.


Jag fick en kommentar från min älskade vän Grodan där hon skrev "vi måste orka lite till". Det fick mina tårar att rinna över, jag satt här på jobbet och kinderna blev blöta. Hon har så rätt, lite lite till måste vi orka. Så länge som vi orkat hittills...vi måste kämpa på, måste fortsätta hoppas och vi måste tro på att vi en dag blir mammor. Pausknappen är liksom intryckt i våra liv just nu känns det som. Ändå rullar allt på som vanligt runtomkring. Vänners familjer växer och personer kommer och går ur mitt liv. Sådana som man hade så mycket gemensamt med en gång känns som främlingar ibland. Orken räcker inte till för att köra någon slagt konstgjord andning på vänskaper runtomkring. Det är viktigare att vårda de vänskaper som är levande. Att både känna att livet står lite på vänt och att det samtidigt ändå liksom rusar förbi är en konstig känsla som tar mycket kraft och mycket energi. Inte konstigt att man blir lite trött ibland. Det är svårt att veta hur man ska förhålla sig till allt.


Även om det nu blir mörkare ute kan jag känna ett hopp inom mig på en lite ljusare tid. Jag tycker om vintern, kanske inte nödvändigtvis november, men sen när december kommer njuter jag. Jag älskar julen och allt som hör den till. Jag hade en önskan förra året att den här julen skulle bli den sista utan barn. Nu har läget ändrats och jag tror på att vi får klara oss utan barn i två jular till. Inte roligt men heller inte mycket vi kan göra. Vi får njuta av varandra, alla barn rutomkring och så lilla Lina såklart.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards