Direktlänk till inlägg 22 februari 2008

ADOPTIONEN

Av Soff - 22 februari 2008 16:14

Nu har jag några minuter på mig innan det är dags att ta helg och jag tänkte göra en liten uppdatering på vad som sker med vår adoption.


Som någon skrev...visst går det att läsa mellan raderna att något är på gång. Vi håller som bäst på att samla papper, den ANDRA omgången papper till Taiwan. Till just Taiwan samlar man papper i två steg. Den första laddningen innehåller hemutredningen, fotoalbum och personligt brev. Detta är den mer personliga delen av ansökan och sen efter det ska man samla omgång två som är lite mer myndighet till myndighet. Det är tex utdrag ur polisregister, intyg från läkare och utdrag från våra bankkonton.


I början av året gjorde jag och maken en uppdatering av vår hemutredning. I vår första utredning var vi godkända för att ta emot 1 barn upp till 18 månaders ålder. Nu har vi uppgraderat oss till att både söka om antingen 1 barn upp till 18 månader ELLER syskonpar där den äldsta ej får ha fyllt 5 år.


Det var ingen kö att få skicka sina ansökningar till Taiwan om man hade syskonmedgivande och därför fick vi skicka våra pappar omgående så fort de var klara i kommunen. Vi har fått uppgifter från vår organisation BFA att det finns flera syskonpar i Taiwan som behöver placeras ut och att de därför vill ha in flera sådana ansökningar.


Och det är alltså där vi står idag. Vi har skickat iväg den första laddningen papper och väntar nu med spänning på att telefonen ska ringa...vilken dag som helst och meddela att vi blivit föräldrar. Alltså vi vet ju inte hur lång tid det kommer att ta men varken vi eller organisationen tror att det kommer dröja länge och vår förhoppning är att få bli föräldrar nu under 2008. Vi har blivit ombedda att samla ihop omgång två av papper för att verkligen vara redo om något händer. Om vi får barnbesked så vill organisationen att vi har allt redo så att inte processen drar ut onödigt långt i tid.


Detta är ju förstås otroligt spännande och vi är glada och förväntansfulla. Dock tar det mycket kraft och energi ifrån oss och det är ibland svårt att hitta ork till allt. Men sakta men säkert håller vi nu på att färdigställa alla dessa papper.


Så här nära att bli föräldrar har vi aldrig varit och min/vår längtan är nu större än någonsin.


Det där var en sammanfattning om vad som händer för oss...det finns lite mer i storyn men det kan jag inte skriva om ännu. Måste vara lite återhållsam med informationen...har lovat maken det. Jag skriver och berättar så fort det är läge.
Ha en skön helg nu allihopa!!


*kramar*

 
 
mamman

mamman

22 februari 2008 16:33

Oj här händer det saker

Jo jag läste på organsiationens hemsida och visst händer det saker där. Just den organisatione brukar ha ganska klart för sig så nu dröjer det säkert inte så lång tid innan ni blir uppringda :-)

Kommer fortfarande i håg när de ringde oss för nu snart 4 år sedan. Helt underbart och man vet exakt vad man gjorde. Vilken känsla, den önskar jag verkligen att du snart skall få uppleva.

mamman

http://babyonskan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda*

22 februari 2008 18:20

å vad roligt att det rör på sig :)

 
Bridz

Bridz

22 februari 2008 20:10

WOW

Ni är alltså så nära! Vilken underbar nyhet. Och tänk om ni får två på en gång... hur häftigt är inte det?

http://bridz.blogspot.com

 
Ingen bild

Petra

23 februari 2008 09:18

Vad spännande!!!! Håller tummarna!

KRAM

 
Åse

Åse

23 februari 2008 19:38

Men vad härligt för er! Förstod jag dig rätt att ni skickar omgång 2 med papper först då ni fått barnbesked eller?

Kan mycket väl förstå att detta tar kraft och energi från er. Snart snart så... :-)

http://didriksson.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena E

24 februari 2008 00:35

Detta har jag väntat på att få höra från dej!! ;) Lycka till!! Det är ju bara så spännande!!

P.s jag har följt dej en tid nu, men inte skrivit förän nu... ska skärpa mej!

Kramen
Lena, i Malmö

 
Tess

Tess

24 februari 2008 13:00

Så underbart! Vilka goda nyheter! Har ju förstått att något pågått och att det stundtals varit väldigt tufft. Men detta :) Det låter fantastiskt. Jag hoppas så mycket för er skull att det inte drar ut på tiden. Fortsätter att följa dig här. KRAM

http://www.malika.se

 
Ingen bild

Helena

24 februari 2008 21:02

Iiiiih, jag VISSTE det! Nä, inte exakt det-det men att det händer STORA saker och att de händer snabbt. Åh, så SPÄNNANDE! Jag vet hur det är att vakta telefonen... Eftersom vi den här gången kan tillfrågas om sn skulle vi kunna få bb praktiskt taget när som helst... Det är overkligt, och samtidigt som man inbillar sig att det är så overkligt att man inte tänker på det hela tiden så hoppar man till så fort telefonen ringer och kan inte låta bli att tänka att nu-nu-nu kanske de ringt, om man varit ifrån telefonen ett tag ;).

Wow, tänk två på en gång... Vad häftigt :D

Jag håller tummarna för att det går fort nu!

 
Ingen bild

Gullan

25 februari 2008 19:42

Men wow SÅ otroligt spännande!
Så glad för er skull!
Alla tummar o tankar för er:)
Kram

 
Ingen bild

CJ

26 februari 2008 09:01

Åh men hjälp vad häftigt!!!
Jag trodde ni stod i kö för Bolivia och så är ni nu snart i Taiwan och hämtar ert/era barn ;O))
Vad otroligt härligt att få läsa och tänk i år så blir ni (förhoppningsvis) föräldrar.
kramar

 
Grynisen

Grynisen

26 februari 2008 15:01

Men oj vad spännande :-)

Jag ryser *ler* Håller tummar och tår i vanlig ordning!!

Stor kram Johanna

http://grynisen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hej och Hopp

4 mars 2008 00:33

Nej men vad roligt!!!
Då kan det ju i praktiken gå jättefort nu!
Åh, vad spännande!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Av Soff - 24 augusti 2015 07:45

Jag känner mig dränerad på energi. Motståndskraften är betydligt lägre. Som ett hål i ozonlagret.   Jag tror att jag kraftsamlat så mycket inför sommaren att jag nu inte har något försvar kvar. Jag tänker att det inte är så lång tid kvar och att ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se