Direktlänk till inlägg 18 maj 2009

Måndag igen

Av Soff - 18 maj 2009 08:58

Nu är det måndag morgon och vi sitter lugnt och skönt och läser tidningen och dricker kaffe. Ett helt klart annorlunda liv mot förrut när man jobbade. Regnet duggar utanför så vi har inte så bråttom att komma i kläderna. Tjejerna älskar att mysa och leka efter frukost - fortfarande i sina pyamasar - och idag har vi inget planerat och tänker inte stressa.


Veckan som kommer innehåller bara två inbokade saker. Vi ska till BVC på onsdag och sen till helgen får vi finfint besök av våra vänner Äkta makarna N! ;-) Det ska bli superkul att umgås med dem.


Förra veckan var vi på en träff som anordnas tillsammans med en BVC här i stan och en öppen förskola. Det är träffar som riktar sig till nyblivna adoptivfamiljer och där man får chans att träffa andra och träffa kunnig personal i både barnavård och pedagogik vilket känns jättebra. Vi har ju en hel del frågor. Vi träffade en tjej som heter Katja som var helt fantastisk. Hon jobbade på BVC och hon tog sig lite extra tid med oss och erbjöd sen en tid för lite privat snack. Vi blev jätteglada och dagen efter så var vi på vårt allra första BVC besök. Det kändes väldigt bra att få sitta där och prata. Hon iaktog barnen och efter en stund sa hon -Dom leker väldigt bra tillsammans. Det var skönt att höra, även om vi vet det, så känns det iaf annorlunda när någon som har erfarenhet av MÅNGA barn kan komma med utlåtanden. Vi satt där i 1½ timme och pratade och på slutet så blev det mätning och vägning av tjejerna. Vi bokade in en ny tid till denna veckan och det ska bli kul att åka dit igen. Hon sa mycket nyttiga saker som vi redan har haft hjälp utav och hon är lite som en "föräldrarcoach". Bara att tacka och ta emot :-)


Nu ska jag dricka upp kaffet och gå och välja ut nått snyggt för tjejerna att ha på sig...mormor är bra på att shoppa kläder så vi har lite att välja mellan TACK TACK!!!

 
 
mamman

mamman

18 maj 2009 12:09

Härligt med en egen föräldrarcoach precis så häri starten. Det kan behövas, om inget annat så just för att få veta att allt är bra och ser bra ut. Hoppas hon har erfarenhet av just adopterade barn. Det är något jag efterfrågar mycket och fortfarande.

Ha en bra dag
mamman

http://www.babyonskan.wordpress.com

 
Ingen bild

Petra

18 maj 2009 13:53

Vad härligt det låter, vi myser också idag, denna regniga dag.

Bra att ni tar hjälp av BVC om det behövs. Men en liten tanke, de är INTE experter på barn som har en ryggsäck, det har vi fått erfara. Det kommer ni säkert att märka oxå.
Då får man stå på sig och förklara igen igen o igen.

Då är det mycket bättre att träffa de som var era utredare. De sitter på all kunskap- helt ovärderligt!

Bra att ni tar dagen som den kommer och inte bokar in en massa. Tid att smälta..ta in...och knyta an i lugn o ro.

Mys på!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 29 december 2019 20:57

Senaste inlägget var från 2016 så det har gått en tid. Känns kul att sparka liv i den här bloggen igen och absolut nödvändigt. Jag är på gång igen med ett nytt vitt år och bloggen var en ventil och en plats för mig att få ur mig mina tankar förra gån...

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards