Senaste inläggen

Av Soff - 23 november 2009 21:56

Vad står det i din inkorg?

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

Fråga 1 - första meningen i första sms:et
Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v .

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

Jag ska kolla fredagen, för nu är vi friska allihop.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Vi åker dit till 09:30.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?

Jag gör maten nu så att inte tjejerna bli alltför hungriga.

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?

Ska vi försöka träffas nått i veckan?

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Tyvärr måste jag avboka i kväll.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?

Hej kompis /O

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

God morgon sveriges snyggaste vd.

8. Vad vill du höra mest av allt?

Vill ni komma hit och fika i morgon?

9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv?

Hinner bara en kortis på lunchen!

Jag tyckte också det här var lite roligt och jag i min tur lånade denna från min vän Ylvisen.

Av Soff - 13 november 2009 20:22

Jag har använt mig av samma rubrik en gång förut men den är bra och stämmer fint idag. Jag är verkligen kär, kär i min familj...i min man sen över sex år tillbaka. Det är en skön känsla. Idag är det sju månader vi fick varandra. Vi fick dem och de fick oss. Vi fick ta dem med till hotellet och ha dem helt för oss själva.


Känslan att sitta i en taxi susandes genom en storstad med skyskrapor runtomkring och ett myller av trafik. I våra knän sitter våra barn. Vi känner inte varandra ännu men vi ska spendera resten av vårat liv tillsammans. Känslan går inte att beskriva. Vi liksom undrade hur barnhemmet kunde släppa ifrån sig dessa guldklimpar och lita på att vi skulle ta hand om dem på det allra bästa sätt någon kan. Deras liv låg från den stunden i våra händer...usch...nu kom det lite tårar från ingenstans. Jag är nog lite känslig idag. Jag satt just för en stund sen i soffan och höll Vera i handen. Jag smekte hennes lilla hand medans hon tittade på tv. Hon märkte det nog inte ens...men jag tänkte bara på hur det kändes att ha hennes lilla hand i min. Att hon finns här hos mig och bara är...det går nästan inte att bekriva i ord.


Just i skrivande stund kommer samma lilla tös upptassande och säger att hon inte kan somna. Hon är så söt. Hon fick tända lapan och ligga och bläddra i lite böcker. Det brukar hjälpa. Nu ska jag stänga ner och ha en skön fredag i soffan tillsammans med maken. För att sedan gå upp och stoppa om mina små hjärtan.


Trevlig helg allihop!Av Soff - 12 november 2009 14:09

Idag är det torsdag igen och jag är hemma med barnen. Vi har en lugn och skön dag hemma. Vi har varit iväg en sväng till Hälla där vi inhandlat lite mat och shoppat lite kläder. Det är så lätt att shoppa till tjejerna, de passar ju i allt :D.


Jag har sett att Lindex haft kläder med en liten asiatisk tjej som motiv och tyckt att det skulle vara roligt att köpa till tjejerna, men det har liksom inte blivit av. Så jag blev rätt glad idag när jag såg att det var halva reapriset på just dessa varor. En jättesöt röd kjol med en massa små "asiatgummor" på blev det till Ingrid.


Ingen av oss i familjen har fått några biverkningar av vaccinet än...peppar peppar! Hoppas verkligen att det fortsätter så. Det känns som att tog rätt beslut att vaccinera oss.


Nu ska jag fortsätta att röja i köket efter lunchen och kvällens middag kokar på spisen. Det blir kalops till middag och lunchen bestod av blodpudding och vitkål, något som tjejerna verkligen gillar.Av Soff - 10 november 2009 20:22

Jahapp då har vi vaccinerat oss hela familjen. Det har varit många turer kring om huruvida vi bordet göra det eller inte. Vi har tyckt att det har varit väldigt svårt att bestämma sig och att det har varit förvirrande med alla olika besked från media och olika läkare som uttalat sig.


Vi blev i alla fall stark rekommenderade att vaccinera barnen och i samband med deras vaccination så fick vi också varsin dos. Nu är det gjort och jag måste säga att det känns bra. Det var full rusning till BVC i dag när det var drop in och vi fick vänta en bra stund på vår tur. Tjejerna ska få andra dosen om några veckor men enligt de senaste rönen ska vi vuxna endast ta en dos. Jaja vi får väl se hur det blir och hur detta kommer att utvecklas.

Av Soff - 8 november 2009 10:04

Nu har november kommit och tiden rusar fram. Vi har snart varit hemma i sju månader...vart tog tiden vägen? Igår var jag på fest med en massa folk som jag inte träffat på många år. Frågorna om hur det går med tjejerna var naturligtivs många och alla blir glada och lättade på något vis när jag säger att allt går bra. Hur skulle jag kunna säga något annat? Tjejerna har anpassat sig otroligt bra och vår adoption har på många sätt varit betydligt enklare än jag trodde att den skulle bli.


Vi vet ju inte alls hur tjejerna kommer att må när de blir tonåringar men vi har bestämt oss för att bara fokusera på det som är här och nu. Vi förbereder tjejerna på vad som komma skall och de förändringar som är nära inpå. Det är snart dags för dem att börja på dagis. Herrejösses, jag ska snart lämna dem på dagis som "vilken mamma som hest". Efter jul, närmare bestämt den 11 januari, påbörjar vi inskolningen. Vi är väldigt nöjda med bemötandet från dagiset så här långt. De erbjuder oss att komma och hälsa på i stort sett hur ofta som helst. Förra veckan var första gången som vi var med på en aktivitet med gruppen på riktigt. Vi träffade alla på gården och sen fick tjejerna varsin väst, precis som alla andra i gruppen, och det bar av till skogen för lek i två timmar. Man såg på tjejerna hur spännande och roligt det var att få tillhöra en grupp igen. Båda våra tjejer har gått i skolan i Taiwan och jag vet att framförallt vår stora tjej saknar skolan och kompisarna. Åter igen visade våra tjejer upp två helt olika sidor, de har totalt olika sätt att bemöta nya situationer och nya människor. Det var roligt att iaktta.


Om de senaste sju månaderna gått fort, hur fort kommer det inte gå från nu till januari...usch törs inte tänka på det. Jag ska njuta av de sista dagarna som föräldraledig och ta till vara på stunderna.

Av Soff - 26 oktober 2009 09:02

Idag är det måndagen den 26 oktober. Det regnar ute och jag har svårt att hitta på något roligt att göra idag.

Tidsomställningen igår har gjort att jag och tjejerna är klara mycket tidigare än vanligt med morgonbestyren.

De sitter nu på sitt rum och leker med Barbie. Vera påpekar gång på gång behovet av en Ken-docka, så ja det lär inhandlas en sådan till julklapp tror jag minsan.


Tiden går och veckorna rullar på. Vi växer ihop allt mer och jag känner att vi nu börjar vara en familj "på riktigt". Jag har inte känt mig som mamma till tjejerna på riktigt ännu. Det känns som om jag har dem på lån, och ibland kan jag inte förstå att det verkligen är mina barn. Det är väl en av svårigheterna när man adopterar, anknytningen tar tid. De ska knyta an till oss men vi ska också knyta an till dem och lära oss att de är våra barn.


Att jag säger att jag inte knytit an helt till barnen än har inget att göra med mina känslor för dem eller min vilja att ta hand om dem. Jag älskar dessa två töser och jag vill ge dem de bästa livet någon kan få. Jag tänker skydda dem mot alla faror i världen och ge dem styrka att stå på egna ben. Men att jag är deras mamma...nja det kommer nog ta en stund till innan den tanken och känslan vill få ro hos mig.


Det var som jag skrev förut, att det känns som om att någon kastade ut mina barn någonstans i världen och det var min uppgift att hitta dem och få ihop oss till en familj igen. Det dröjde länge innan vi fann varandra och vi har förlorat så mycket av varandras liv. Vi måste lära känna varadra på nytt och laga det som är trasigt. Våra tjejer har haft det tufft i starten på sina liv och det har såklart satt djupa spår i dem. De gör saker som jag inte kan förstå och det skapar såklart en oro hos mig och även hos dem.


Måndag som sagt och grått och trist utanför. Vi måste ut en sväng, så är det bara. Annars klöser tjejerna ögonen ur varandra och Harry behöver stäcka på benen. Men det är ju inte dirket lockande att kliva utanför dörren. Jag vill vara inne och baka chokladbollar och mysa med tjejerna framför tvn med en rolig film. Nåja jag får se vart den här dagen slutar.

Av Soff - 23 oktober 2009 20:44

...för att jag tyckte den var lite rolig...


1. Vad heter du: Sophie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Saga
3. Flicknamn: Sabine
4. Pojknamn: Sixten
5. Yrke: Smed
6. Färg: Snorgrön
7. Klädesplagg: Snowjoggings
8. Mat: Soppa
9. Sak i badrummet: Shampoo
10. Plats/stad: San Francisco
11. En orsak att vara sen: Sex
12. Något man skriker: Satan!
13. Film: Sällskapsresan
14. Något man dricker: Snaps
15. Band: Sex Pistols
16. Djur: Säl
17. Gatunamn: Stora gatan (alla städer?!)
18. Bil: SAAB
19. Sång: Stay (Shakespeare's sisters)

Av Soff - 16 oktober 2009 20:10

I morgon är det ett halvt år sedan vi kom hem med våra barn. På ett sätt känns det länge och på många sätt känns det som så otroligt lite tid. Ingrid har precis fyllt fyra år och det står inte på förän Vera blir sex år. Jag har missat så mycket av deras uppväxt. Det känns sorgligt. De har varit med om saker som jag inte har någon aning om, och det är mina barn jag pratar om. Det är ju mina tjejer, mitt allt och ändå jag vet inte allt om dem.


Jag hade velat vara där från början, varit den som tröstat dem och visat för dem att världen är god. Tagit hand om dem och gett dem all den kärlek som de förtjänar. Istället var jag någon helt annan stans, långt bort och de fick klara sig utan mig. Fan att det skulle ta sån tid för oss att hitta varandra. Vi tar igen för förlorad tid och försöker att lära oss att leva med varnandra. Det är inte lätt för någon av oss, men vi försöker allihop, det vet jag. Tjejerna kämpar för att vara oss till lags och för att lära sig vad som är ok och inte. Och vi försöker lära oss att tolka dera signaler och lära känna deras behov. Vi jobbar och sliter allihop. Det är många skratt men också väldigt mycket tårar.


Ett halvt år av våra liv har vi nu spenderat ihop på samma sida om denna jord.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Alkobloggen med Blogkeen
Följ Alkobloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se