Direktlänk till inlägg 23 augusti 2007

Ändra fokus

Av Soff - 23 augusti 2007 10:41

Jag måste ändra mitt fokus, ändra mitt sätt att tänka. Jag har varit på många föreläsningar om utveckling av sig själv bla bla bla och på många av dessa har jag fått höra "80% av de tankar du tänker idag tänkte du igår också". Det är inget jag tagit så stor notis av och faktiskt inte riktigt förstått innebörden. Tills för någon dag sedan när jag stod och torkade mig med handduken efter morgonduschen. I mitt huvud hörde jag mig själv säga..."Fan vad tjock du är", "Varför har du inte gått ner mer i vikt?"  "Ska det vara så svårt", "Usch vad många valkar det blir om magen", "Känner du hur det gungar i överarmarna"...bla bla bla!!!


Är det första gången jag tänker så? NEJ!! Det är så nästan varje gång jag står naken och torkar mig. Då blir jag plötsligt så medveten om min kropp och hur jag faktiskt ser ut. Varje gång bestämmer jag mig för att ta hårda tag, inte unna mig något onyttigt utan bara leva sunt sunt sunt....så jävla dumt! Alltså hur kul är det att börja dagen så här? Varje dag, samma tankar som mal i mitt huvud. Varför kan jag inte se till det positiva?


Fokusera på att jag faktiskt just nu väger 28 kg mindre än vad jag gjorde en gång? Försöka se hur det såg ut då och inse att det är en väldig skillnad? Nej jag hakar upp mig på det dåliga det som jag gjort FEL.


Dessa negativa tankar måste påverka hur jag mår, kan inte tänka mig annat. Hur ska man kunna vara riktigt nöjd och glad över dagen när man börjat med att klanka ner på fruktansvärt på sig själv? En av damerna jag gått kurs för frågade: -Skulle du vara kompis med en som sa de saker du säger till dig själv? ALDRIG i livet säger jag. Men ändå tillåter jag mig att hålla på.


Jag hade ju ett mål att nå 62 kg innan min bror gifter sig nu på lördag...tror ni jag har lyckats? NEJ! Jag står kvar på samma gamla 66 kg. Har jag klarat av att hålla mig från bullar, såser, godis, vin? NEJ! Målet finns där men motivationen verkar vara försvunnen...föralltid.


Kanske vill jag det inte nog mycket? Är jag kanske nöjd så här? Borde jag kanske vara nöjd så här? Det här kanske är jag?? Kanske skulle jag sluta stirra så mycket på den där vågen...ändra fokus. Flytta fokuset till att hålla kvar den här vikten och börja känna mig stolt över att jag faktiskt lyckas med det. Tänk var mycket bättre jag skulle må!! Jag har ju lyckats hålla vikten nu sedan i november 2006...och det är väl något att vara stol över eller? Jag måste börja tvinga min hjärna att tänka andra tankar, positiva sådana, peppa mig själv mer och bli min egen bästa vän.

 
 
Ingen bild

CJ

23 augusti 2007 14:46

DÄR tror jag att du slog huvudet på spiken-fullträff!!
Jag tror att din kropp är nöjd och att du skall acceptera och vara STOLT över vad du åstadkommit och få in i huvudet hur fin du är-både som människa och med din kropp.

Dessa ord som du skrev "Kanske vill jag det inte nog mycket? Är jag kanske nöjd så här? Borde jag kanske vara nöjd så här? Det här kanske är jag?? Kanske skulle jag sluta stirra så mycket på den där vågen...ändra fokus. Flytta fokuset till att hålla kvar den här vikten och börja känna mig stolt över att jag faktiskt lyckas med det. Tänk var mycket bättre jag skulle må!! Jag har ju lyckats hålla vikten nu sedan i november 2006...och det är väl något att vara stol över eller? Jag måste börja tvinga min hjärna att tänka andra tankar, positiva sådana, peppa mig själv mer och bli min egen bästa vän"

Tror jag är HELT RÄTT tänkt, och att du skall sluta kämpa och bli besviken osv över några futtiga kilon, var stolt och nöjd där du står nu och där din kropp verkar trivas så bra så;O)
Kram

 
Ingen bild

Linda*

23 augusti 2007 15:22

66kg....där står jag med och stampar och lyckas verkligen inte ta mig därifrån...det måste vara nåt med just 66...hmmm...vad kan det vara tro...*spånar*

 
Ingen bild

Anna

23 augusti 2007 15:30

Klok som en bok! Kram

 
Ingen bild

Soff

23 augusti 2007 16:29

*glad* vilken respons!

Tack tjejer ni är verkligen gulliga, det betyder mycket att få kommentarer och pepp så här.

Det får mig att ännu mer tro på det jag skrev och jag ska verkligen kämpa vidare på det här nya sättet att tänka.


KRAM Soff

 
Ingen bild

MM

24 augusti 2007 08:49

Tips!
Plocka fram kort från när du vägde som mest, titta på de och känn dig stolt! Att kunna gå ner 28 kilo är riktigt duktigt!!!!

*sotis*

MM

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

24 augusti 2007 09:15

Hej! Första gången jag tittar in hos dig, har läst om dig på Grodis sida,Vad fint du skriver och vad klokt.Jag hoppas att du också snart väntar barn.kramis

http://endelavoss.blogspot.com

 
Ingen bild

A-K

24 augusti 2007 10:38

Tack för igår, det var jättetrevligt! Ser fram emot var föräldraledighet tillsammans!

Jag tycker helt klart att du ska vara nöjd med det du har uppnått, tänk att du nu bara väger 70% av det som du gjorde tidigare... det är väl en bedrift!!!

Kramar

 
emelie

emelie

26 augusti 2007 22:44

hej! kämpa på tjejen, du klarar d! tänkte faktiskt be dig om hjälp eftersom du e lite av en förebild här... jag har gått ner tio kilo, men nu e d som att allt bara e borta (har lyckats med d hemska att gå upp fem igen). har du några tips på hur man kan vända? kram emelie

http://nyttliv

 
Ingen bild

Soff

30 augusti 2007 08:07

MM> Hej, vilken bra idé du kom med där. Jag har faktiskt bikinibilderna som jag skickade till TV3 kvar i datorn och när jag ser på dem så blir jag chockad. Det hjälper mig att fokusera och se att jag verkligen INTE vill tillbaka till den kroppen. Tack för tipset!!

Ann-Sofie> Kul att du tittade in på min sida och tack för kommentaren.

A-K> Ja en föräldrarledighet tillsammans vore inte alls dum. Å så jag längtar tills vi har våra små hos oss. *skrattar* 70% av vad jag vägt en gång...kul så har jag inte tänkt någongång. *glad*

emelie> Du har rätt, jag ska kämpa på! Och du ska kämpa på du också!! Alltså jag skulle gärna komma med råd på hur man ska göra för att det ska vända. Jag ska skriva ett inlägg med de anvisningar och råd jag fick under förra sommaren. Kanske finns det något där som du kan anamma och få din kurva att vända nedåt igen. Jag tror på dig, kom igen nu!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 29 december 2019 20:57

Senaste inlägget var från 2016 så det har gått en tid. Känns kul att sparka liv i den här bloggen igen och absolut nödvändigt. Jag är på gång igen med ett nytt vitt år och bloggen var en ventil och en plats för mig att få ur mig mina tankar förra gån...

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Ovido - Quiz & Flashcards