Direktlänk till inlägg 24 augusti 2015

Dränerad

Av Soff - 24 augusti 2015 07:45

Jag känner mig dränerad på energi. Motståndskraften är betydligt lägre. Som ett hål i ozonlagret.


Jag tror att jag kraftsamlat så mycket inför sommaren att jag nu inte har något försvar kvar. Jag tänker att det inte är så lång tid kvar och att jag redan bevisat för mig själv att jag kan, så varför fortsätta?


Det var jobbigt och tråkigt i mars men det är inget mot det jag upplever nu. Våren, sommaren och semestern var inga problem alls. Jag njöt av allt och såg bara möjligheter och allt som är positivt med nykterheten. Nu tänker jag att allt bara är skit.


Missförstå mig rätt...jag längtar inte efter att bli berusad. Inte ett enda dugg faktiskt. Jag är ärligt talat lite rädd för hur det kommer att kännas. Jag har umgåtts med så många berusade människor under det här året...hela skalan från smått smått påverkade av 1-2 glas vin till riktigt aspackade och allt där i mellan. Och för att vara helt ärlig, inte mycket av det är charmigt. Så nej, jag längtar inte efter ruset. Utan det är mer känslan av gemenskap som jag saknar. Att situationer kan kännas extra speciella om jag får dela den fullt ut med min man och mina vänner. Det faktum att jag på en gång hamnar "utanför" och får en annan upplevelse av kvällen än de andra bara på grund av att jag inte har samma sak i glaset känns fruktansvärt trist.


Förra veckan hade jag två stora utmaningar. En hellyxig bjudresa till Stockholm med jobbet...skärgården, underbara takterasser, fantastiska restauranger och all tänkbar lyx...och fritt med champagne. Jag fick fatta om mitt beslut flera gånger den kvällen. Gå in till toaletten och se mig själv i speglen för att peppa mig själv att hålla fast vid mitt beslut.

I lördags var det en 30-års fest på hemmaplan. Grillning, massa glada vänner...mannen...sommarens kanske sista varma kväll...garden nere och otroligt svårt att hitta motiviationen.


Under året har jag som sagt varit på mängder av fester och andra tillsällningar där andra varit berusade och jag har inte haft något problem med det. Jag har haft roligt och pratat, dansat och umgåtts med alla. Men nu känner jag att jag inte orkar mer, det är inte roligt längre.


Jag längtar inte tills det här året är slut. Jag är helt ärligt livrädd för det. För jag vet inte exakt hur jag vill att det ska vara. Nu har jag trotts allt en plan, något att hålla fast vid...hur mycket jag än tycker att det suger just precis nu. Det är bara en svacka, en urladdning efter sommarens kraftsamling och snart kommer jag att tycka att allt är bra igen. Det är jag övertygad om. Sitt ner i båten och bara följ med. Så tänker jag nu.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Av Soff - 28 juli 2015 07:15

Vilken fråga.   Jag fick den nu under semestern från ett av mina barn. Båda var närvarande och väntade med spänning på svaret. Vilket svar skulle jag ge dem? Varför kom frågan? Hur tänker de? Vad har de för relation och erfarenhet av mig när jag ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se