Alla inlägg den 14 januari 2015

Av Soff - 14 januari 2015 08:35

Mitt huvud håller på att gå sönder. Idag har det gått en vecka sedan jag slutade med socker och huvudvärken kom redan dag två och har hållit i sig sedan dess. Även om jag vet mycket om kolhydrater, proteiner och näringsämnen så var jag inte helt beredd på att min kropp skulle reagera så här starkt. För hur det än är så har inte varit sådan som ätit godis varje dag utan det har mest varit på helgerna. Men en sak som jag tror att jag inte tänkt på är hur kolhydraterna jag ätit i form av vitt bröd, stora portioner pasta/ris och alkohol ombildas till socker i kroppen och i och med att jag dragit ner stort på det så har mycket socker försvunnit där.

Jag tänker inte köra någon GI-variant i mitt ätande utan jag är övertygad om att kroppen behöver kolhydrater men i rätt mängd. Jag har under de senaste 20 åren provat mängder av dieter och vissa har fungerat bättre än andra men mitt problem har alltid varit att jag inte klarat av att hålla fast vid det och ändra livsstilen för gott. Utan det har varit perioder som jag kämpat stenhårt med regler, rutiner och förbud för att tillslut tröttna eller bara inte klara av att hålla mig till reglerna eftersom att livet kommer i mellan.

Nu har jag bestämt mig för att ta all min samlade erfarehet och skapa mitt egna sätt att äta. Inga pulver, soppor eller andra måltidsersättningar utan riktig mat men i måttliga mängder. Väldigt logiskt och inget extravagant över det men för mig är det så viktigt att nu äntligen hitta ett sätt att äta på som kommer att fungera i längden.


Därför har jag bestämt mig för följande: Godis är godis och mat är mat. Utvecklar mer senare.


Nu återstår bara att se hur länge den här abstinensen håller i sig...socker är ett jävla gift!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards