Alla inlägg den 20 januari 2009

Av Soff - 20 januari 2009 18:46

Jag har i några av era snälla kommentarer fått några frågor och just nu tänkte jag ta och svara på i alla fall en av dem. Jag är otroligt glad över att läsa det ni skriver till mig (oss) och jag är så tacksam för ert stöd. Jag blir varm och glad över att så många följer vår resa och det gör det ännu roligare att dela med sig.


Nåja, frågan gällde om det var vanligt med såna här Skype-samtal med adoptivbarn och om det förekommer i fler länder än Taiwan?


Vad jag vet är att det INTE är vanligt med sådana här samtal och kontakt innan man får RB (resebesked och hämtning av sina barn). Jag har bara hört talas om att det förekommer vid adoptioner från just Taiwan. Taiwan är ett ganska  nytt land för Sverige att adoptera i från och det har bara kommit ca 15 barn därifrån sedan starten 2007. Jag vet att man började med videosamtal från det här barnhemmet förra våren och vi har kontakt med en familj som var bland de första att prova. Vi får ca en gång i månaden nyhetsbrev från vår organisation BFA där de sammanfattar läget i Taiwan. I ett av breven som kom i höstas berättade barnhemmet att man märkt starka positiva förändringar och förbättringar vid överlämnandet av barnen sedan de fått möjlighet att först se sina föräldrar via några videosamtal.


Barnhemmet där våra tjejer bor är otroligt måna om att barnen ska ha det bra och vara så förberedda som möjligt på adoptionen. De har sett att barnen inte är lika oroliga när de väl ska träffa sina nya föräldrar för första gången sedan videosamtalen tagits med i förberedelserna. Vi får också förfrågningar om vi kan skicka ner fotoalbum med foton på oss, på huset, på deras rum och så vidare. Allt för att kunna förbereda barnen på vad som komma skall.


Det är en enorm möjlighet och vi är så glada över att vi får den här chansen. När vi gick adoptionsutbildningen 2005 skulle vi inte ha kunnat drömma om att man kunde få den här möjligheten längre fram. Då pratades det mycket om hur fattigt det är på många barnhem och i bästa fall kunde man få bilder på sina/sitt barn innan man fick åka och hämta. Att få kontinuerliga uppdaterade bilder, rapporter och att genomföra videosamtal med barnen trodde vi aldrig skulle vara möjligt som sagt.


Men vi är lyckligt lottade som fått möjligheten att få adoptera från Taiwan. Vi känner att vi kan förbereda oss väldigt bra inför vårt RB och få en möjlighet att få en känsla för hur tjejerna är och kanske hjälper detta oss att också vi vara aningen mer anspända vid första riktiga mötet.


MEN självklart kommer det vara en upplevelse utöver allt vi någonsin varit med om. Den dagen då vi kommer vara i samma rum som våra döttrar för första gången...gahhh...jag gråter nästan vid tanken...jag har sagt det förr men säger det igen...må den dagen komma snart!


Ni som är inne i eller just startat er adoptionsprocess, till er vill jag bara säga  att har ni möjlighet och förutsättningar så är Tawian verkligen ett land att rekommendera. Lycka till till er alla.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards