Direktlänk till inlägg 9 maj 2007

Gräsänka = en utmaning

Av Soff - 9 maj 2007 15:59

Ikväll ska min kära make på konsert i Stockholm, detta innebär att jag kommer att vara ensam hemma. För mig betyder det EN sak...det gäller att skärpa till sig ordentligt och INTE fuska. Jag har så otroligt lätt att fuska med maten när jag är själv. Typ ta extra stora portioner, dressing, kanske nått gott att dricka i stället för vatten och framförallt äta lite godis som vi har i skåpet hemma. Alltså tänk att det ska vara så himla svårt att hålla sig i från det onyttiga. Jag känner mig som en riktig missbrukare ibland, som gör ALLT för att komma över något gott och "förbjudet" att stoppa i mig. Det är som om min hjärna tänker "Det är ingen som ser dig nu, passa på att äta nu när ingen ser så har det aldrig hänt". Inte tänker den att folk runtomkring och även jag själv kommer att se resultatet av det dåliga jag stoppar i mig. Nej jag tänker verkligen bara för stunden och då är min vilja att proppa i mig onyttigheter sååååå stark att jag blir galen!!


Dock försöker jag tänka så mycket som möjligt på min nya fina bikini för att stärka mig själv och för att hålla händerna borta från snasket. Min goda vän Grodan tipsade om att ha bikinin hängandes i köket - :) BRA IDÉ!!!


Ikväll ska jag i alla fall laga bra mat enligt ett recept från en GI-bok som jag lånat från Grodan. Har hittat massor av goda recept där och igår testade jag SVARTA bönor för första gången. Jag gillar fortfarande inte den där sträva känslan i munnen men det gick i och idag till lunchen så var det faktiskt riktigt gott. Det är nog så att man kan lära sig tycka om bönor och linser och sånt *hoppas*.


Nu ska jag jobba undan det sista och sen bär det av hemåt. I morgon jobbar jag i Stockholm hela dagen *puhhhh*


Moss moss!

 
 
Elin

Elin

10 maj 2007 08:55

Det finns så många sorters bönor nu för tiden, så du ska nog hitta en sort du gillar. Själv gillar jag kidney och black eye bäst tror jag. Blanda med lite rödlök, olivolja och så några förvällda haricort verts, så har du en jättefin bas till maten. Jättegott att ha istället för ris till kycklig osv. Kram!

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Soff

11 maj 2007 11:47

Elin> Tack så jättemycket för tipset det ska jag abolut prova!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 29 december 2019 20:57

Senaste inlägget var från 2016 så det har gått en tid. Känns kul att sparka liv i den här bloggen igen och absolut nödvändigt. Jag är på gång igen med ett nytt vitt år och bloggen var en ventil och en plats för mig att få ur mig mina tankar förra gån...

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Ovido - Quiz & Flashcards