Alla inlägg under februari 2008

Av Soff - 15 februari 2008 09:38

Så är det dagen idag är en dålig dag. Jag är sur, trött, irriterad, besviken, uppgiven, arrogant och likgiltig. Varför? Det har jag inget svar på. Har egentligen ingen anledning till dessa känslor. Ändå finns dom där, ändå är dom verkliga.


Sådana här dagar kommer ibland det vet jag, bara att härda ut och hoppas att man inte sårar sin omgivning (främst maken) alltför mycket innan jag blir mitt glada pigga jag igen.


Skönt att det är fredag, skönt att det kommer en helg nu.


Den här helgen kommer att innebära ytterligare en 30-års fest för mig. Jag har bjudit in mina släktingar till lite öppet hus från 12:00 i morgon. Det ska bli trevligt absolut men orken tryter lite som sagt. Nåväl, de är rätt självgående och jag ska se till att det finns mat och dryck till alla så kanske de underhåller sig själva :-).


Harry ska få träffa sin kompis Enna, något som både han och jag ser fram emot. Han har blivit helt hopplös på sista tiden. Spattig, nervös, iglig och krävande som aldrig förr. Kanske är det först nu han beter sig som en "riktig" flat ska göra. Idag ska vi iaf på koll av hans sköldkörtelvärde igen. Ska bli skönt att få en koll på värdena och jag hoppas att han får skära ner lite på tabletterna.


Nåja, hoppas den här dagen snart blir bättre.

Av Soff - 14 februari 2008 11:42

I lördags var det AfterSki trotts att det inte fanns en gnutta snö på backen och ingen hade åkt skidor på länge. Temat för min 30-års skiva var så självklart när jag och min kompis M kom på det i somras. Och jag har ALLTID haft snö på min födelsedag och trodde såklart att det var självklart att det skulle finnas snö i mitten av februari. Men icke sa nicke...


Festen blev i vilket fall som helst en succe!! Vi var 27 personer som festade loss i pjäxor, mössor, vantar och med nivea på läpparna. Alla hade verkligen ansträngt sig för att hitta afterski-outfits - roligt när man har så festglada vänner. TACK alla ni som bidrog till att festen blev så lyckad.


Jag hade hyrt in en tjej som har ett företag som heter Hyr en kock! och vi hade tillsammans planerat maten. Vi bjöd på klassisk gulashsoppa utomhus tillsammans med öl och Jäger.


Till middag blev det små tunna revbensspjäll, bakad potatis och coleslaw...jag tyckte iaf det var supergott och det verkade som de flesta andra tyckte det också. Efterrätten blev nygräddade våfflor med sylt och grädde.


Under hela kvällen blev det diverse lekar och gästerna blev när de kom indelade i lag med olika nationaliteter. Det var ölhävartävling, spikning på tid, frågesport och finalen bestod av att komponera en sång att framföra. Alla var otroligt duktiga och som segrare stod "Engelsmännen".


Det blev mycket dans och stoj och stim...helt i min smak :-)


Jag fick fantastiskt fina presenter i form av halsband, armband, vin, champagne, skiva, spel, presentkort på AQVA och ett vin som var från 1978!!! Det ska bli spännande att smaka på :-)


Jag är så nöjd och glad över min 30-års skiva, den blev precis som jag ville och det är tackvare alla mina supertrevliga kompisar. Jag är lyckligt lottad så är det bara.

Av Soff - 11 februari 2008 16:29

Hej och tack så jättemycket för era kloka kommentarer. I stället för att svara er var och en för sig så skriver jag ett nytt litet inlägg. För era kommentarer har verkligen fått mig att fundera och sakta sakta håller jag på att ändra inställning.


Ja vad sägs om att känna på hur det känns att vara nöjd...jag vet inte när jag var nöjd över min vikt senast. Det är nog dags för det nu, att byta attityd och börja fokuser på annat.


Jag ska fundera lite till och återkomma till detta...


Sen ska jag såklart skriva ett inlägg om min fantastiskt roliga 30-års skiva som jag hade i lördags...men till det behövs det mer tid än jag har just nu.


MOSS MOSS

Av Soff - 8 februari 2008 10:12

Jag tänkte att det kanske skulle vara dags för ett inlägg som faktiskt handlar om det som min bloggtitel antyder. Det var ett tag sedan jag skrev nått om min vikt och hur det går.


Kanske för att det inte hänt så mycket, kanske för att det är så mycket annat som händer i mitt liv just nu...kanske för att det har varit lite jobbigt för att jag har inte uppnått mitt mål ÄN!! :(


Egentligen är jag rätt nöjd och det är ju det som är grejen tror jag. Det är svårt att hitta motivation att stå emot godsaker, alkohol och att ta sig ut och träna. Jag hittar numera kläder i de flesta butiker, dubbelhakan är borta och jag känner mig lätt i kroppen och kan utan problem t ex åka snowbord mm. Ändå visar mitt bmi på övervikt 26,1 för att vara exakt = övervikt. Bmi är iofs ett ganska märligt värde och jag borde inte bry mig så mycket om det men ändå är det ju nått att "ta på" liksom. Det skulle vara skönt om det visade på normal viktig. Dit är det exakt 3 kg nu...3 kg = ingenting. Det booooorde jag ju kunna klara av att fixa...men jag vet i tusan hur jag ska fixa det. För hur jag än försöker så har jag nu stått på i princip samma vikt i sedan i oktober 2006. Det skiljer mellan 64-67 kg och jag borde ju vara så nöjd med den prestationen. Ändå gnager min vikt mig, varför?


Av Soff - 7 februari 2008 16:23

Ikväll är det åter igen dax för bandy, efter ett seeeeegt uppehåll för VM drar seriespelet igång igen. Skönt! Igår mötte vi Motala och den matchen ska vi inte ens prata om. Jävla idioter...


Nåväl, jag får blicka framåt och hoppas på att få se en bra match ikväll där vi vinner STORT. :-)


Sköna gröna VSK...sköna gröna VSK...sköna gröna VSK HEJ HEJ HEJ!!

Av Soff - 7 februari 2008 10:06

Nu ska jag äntligen skriva om min fantastiska resa till London! Det finns en viss risk att inlägget blir långt...hoppas någon orkar läsa...


Förra torsdagen drog sex förväntansfulla tjejer iväg till London. Vi är alla med i LC här i stan men det var ingen obligatoriks resa med klubben utan vi bara tyckte att det var en kul grej att åka iväg tillsammans.


En av tjejerna, T, hade bokat in oss på ett otroligt fint hotell mitt i smeten på Oxfordstreet Thistle Marble Arch. Rekommenderas till Londonresare...billigt och otroligt centralt.


En av tjejerna som var med, E, hade via en vän bokat in oss på två lyxrestauranger en på torsdagen och en på lördagen. På torsdagen hade vi bord på ROKA en japansk restaurang som var helt fantastisk. Där åt vi sushi till förrätt och flera olika varmrätter som vi delade på. Efter restaurangbesöket gick vi till en bar som heter Long Bar...den är hela 45 meter lång!! Där inne träffade vi på massor av trevliga och rika män som ville bjuda fattiga tjejer från Sverige på drinkar...och vi tackade inte nej :-)

Dock gjorde vi väldigt klart för dem att de INTE skulle få något för besväret...varken pengar eller något annat. De bara log charmigt tillbaka och sa -We do this for nothing and if you wanted we would take you to Dubai for nothing :-) Jaja, vissa verkar ha pengar i alla fall...


Fredagen tillägnades shopping och det var riktigt roligt att strosa runt där bland alla mysiga butiker. Det blev lite kläder och smink för min del. På kvällen hade vi bokat träff med LC London på en restaurang i Covent Garden. Det var fantastiskt kul att träffa andra LC tjejer och stämningen var på topp hela kvällen. Runt 22-tiden hade vi stämt träff med en kille som heter Chicco som skulle ta med oss på nattklubbsguidning bland privata klubbar i London. Något som vi såg mycket fram emot såklart. Chicco dök upp och med sig hade han två kompisar som också skulle vara med under kvällen. De tog oss till några mycket trevliga och roliga ställen och vi dansade och drack natten lång. Framåt 03:30 stöp vi i säng på hotellet...nöjda och glada men med ÖMMA fötter :-)


Efter fredagsnattens hårda festande blev lördagen ganska försiktig. Vi strosade upp och ner för Oxford Street och en burgare fick hjälpa till att bota den värsta bakfyllan...lagom till kvällen var vi pigga igen och då var det ytterligare ett restaurangbesök inplanerat.


Vi hade bord på restaurang Maze som ägs och drivs av Gordon Ramsay (Elaka kocken). Vilken upplevelse, vilken mat, vilken service. Det var massor av kypare som jobbade och de behandlade gäserna som kungligheter. De gick igenom menyn med oss och tipsade oss om vad vi skulle välja. Maten var bland det absolut godaste jag har ätit...min meny bestod av:


Förrätt nr 1:

Carpaccio of tuna and swordfish with lime and cucumber marinade, soya dressing


Förrätt nr 2:

Artichoke and potato salad with truffle mayonnaise and potato mustard


Varmrätt 1:

Baked halibut with Serrano ham, pistou vegetables and ham consommé


Varmrätt 2:

Roasted rack of lamb with braised shoulder and ‘four onions’


4 rätter alltså...det var inga bamseportioner och tur var väl det... :) Men alltså otroligt gott!! När vi sen skulle resa oss för att gå kommer det fram en tjej som hälsar oss välkomna till Maze och önskar att vi haft en trevlig middag. Sen frågar hon om vi kanske skulle vilja gå in och titta i köket? Vi blev helg paffa och självklart ville vi det. Vilken upplevelse!!! Massor med kockar, massor med mat och massor av ljud :-) Hon guidade oss runt i köket och svarade vänligt på alla våra frågor. Jag har aldrig tidigare varit inne i ett liknande kök och vi var helt upprymda av hela upplevelsen.


Lördagskvällen avslutades med CSI New York från hotellsängen...så otroligt trötta...Söndagen bjöd på några timmars shopping innan det var dags för oss att bege oss till Stansted och flyga hem.


Helt underbara dagar i London och jag är så glad att jag tog chansen och följde med...nu kommer det dröja länge innan jag kan unna mig en liknande resa igen...snart ska jag ju bli mamma :-P


LOVE



Av Soff - 6 februari 2008 16:15

Telefonen ringde nyss och jag blev rätt förvånad när kvinnan som var i luren presenterade sig som reporter från Se&Hör...inte varje dag dom ringer därifrån haha.


Det visade sig att de skulle göra ett uppföljning om deltagare i Du är vad du äter och hade luskat rätt på mitt nummer. Så om några veckor finns en liten kort intervju med mig i Sveriges skvallerblaska Nr 1 hahaha.

Av Soff - 6 februari 2008 14:28

Jag har blivit utmanad :-)


Utmaning - Berätta 7 sanningar om dig själv...ok...let´s see...


1. Jag smygäter fortfarande godis

2. Jag spenderar på tok för mycket pengar...VARJE månad *suck*

3. Jag måste ha täcke på mig när jag ska sova 

4. Jag tvättar händerna omkring 40 gånger per dag

5. Jag älskar berg- och dalbanor

6. Jag har svårt att ta kritik

7. Jag kan somna vart och när som helst om jag blundar i mer än 2 minuter i sträck



I utmaningen ingick det att jag skulle utmana ytterligare 7 personer men jag hoppar över det och hoppas att ingen tar illa upp.



Ovido - Quiz & Flashcards