Alla inlägg den 13 juni 2007

Av Soff - 13 juni 2007 15:39

Sitter här och känner mig ganska besviken på Familjerätten här i stan. Vi fick börja vår hemutredning 22 januari i år och vi hade sista mötet på Valborgsmässoafton alltså ca 3 månader senare. Vi kände oss ändå ganska nöjda med tiden det tagit för alla möten. Vi kände oss inte direkt stressade eftersom att vi hela tiden trott att vi skulle få skicka våra ansökningar till ett land någongång vid årsskiftet 07/08. MEN sjävklart ville vi ju ha vårt medgivande så fort som möjligt ändå...så vi kunde fira lite :-)


Nu har vi ju äntligen bestämt oss för Bolivia och enligt kontakter på BFA så skulle det kunna bli aktuellt för oss att börja samla våra papper direkt efter sommaren eller tidigt på hösten!!! Vi är ju jätteglada för detta men nu börjar det samtidigt bli lite bråttom med vårt medgivande.


Jag ringde vår utredare idag och fick reda på att dom ännu inte börjat skriva vårt rapport och att vi inte kommer att kunna få medgivandet före sommaren. Jag blev som sagt väldigt besviken på detta och förklarade läget för utredaren. Hon förstod att det började bli bråttom men sa att dom haft för mycket att göra så dom har inte hunnit med. Hon skulle se till att skriva rapporten nu under sommaren och se till att det kommer upp i nämnden antingen 15 eller 29 augusti. Efter nämden har tagit sitt beslut tar det ca en vecka innan allt är stämplat och klart och kan skickas ner till BFA. Inte förrän BFA har vårt medgivande kan det bli aktuellt för oss att få börja samla papper.


SÅ det kan alltså bli så att vi kommer fram i kön hos BFA men att andra par få gå före för att vi inte har vårt medigvande klart *arg* Blir det 29 augusti som vårt ärende går upp i nämden så har det alltså tagit 7 månader för oss att göra vår hemutredning!! Helt galet!!


Hoppas nu bara att utredaren håller det hon lovat och kanske kanske skyndar på lite så att det blir den 15:e som ärendet kommer upp.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards