Alla inlägg under juli 2007

Av Soff - 31 juli 2007 15:32

Vilket betyder sitta barnvakt på spanska :-)


Det är exakt vad vi ska göra idag, jag och maken. För första gången ska Lina få barnvakt. Hon har aldrig varit utan sin mamma eller pappa någon gång tidigare. Det är iofs bara i två timmar i kväll men ändå. En stor ära känns det som och vi får ta det som en övning :-)


Återkommer i morrn om hur det gick!!

Av Soff - 31 juli 2007 14:45

En stor del av min viktminskning förra året genom "Du är vad du äter" var de morgonpromenader DOM tvingade mig att gå. Minst 30-40 minuter varje morgon före frukost, det var vad som gällde. Resultatet blev ju -1,25 kg i veckan i snitt. MEN det är ju såååå svårt att komma upp tidigt på morgonen och komma ut. Jag hade höga planer på att gå varje dag på semestern för då behöver man ju inte gå upp så tidigt. Men det visade sig vara mycket svårare så det blev en endaste promenad före frukost på de tre veckor jag var ledig - uruselt!


Nu har jag i stället tagit nya tag...nu när jag börjat jobba och försöker hitta de rutiner som hjälper mig att gå ner i vikt. Jag har nu under denna veckas första två dagar gått upp strax efter sex och sen promenerat fram till sju. Otroligt skönt och vad duktig man känner sig!! Så himla skönt att ha träningen gjord redan på morgonen innan dagen liksom börjar på riktigt. Kommer jag sen ut på kvällen också på en liten joggingrunda eller så är det ju bara en bonus. :-)


Vägningarna gör jag ju numer på fredagar och det ska bli spännande att se vad vågen visar nu om jag motionerar alla mornar fram till dess. Målet är som jag skrev förrut att väga runt 64 kg på min brors bröllop 25 augusti. 2,4 kg kvar...och 3 veckor på mig. Borde gå om jag är envis och håller i!! Naturligtvis gäller det att även hålla igen intaget av onyttigheter men det kämpar jag ju med hela tiden ändå :-) Tror det kommer göra skillnad om jag får rutin på motionerandet....*hoppas hoppas*


Jag försöker allt jag kan att läsa igenom alla papper och alla tips jag fick från Anna Skipper men på något vis var det så mycket lättare förra sommaren. "Piskan" att vara med på TV gjorde susen...kanske får hoppas på en uppföljningsserie :-P


Nej bannemig..jag ska klara det här...målet är fortfarande 60 kg...vill vill vill dit en dag....

Av Soff - 27 juli 2007 10:51

Så idag kom det äntligen - minuset jag längtat efter. Vågen visade -1,3 kg idag från förra fredagen. Känns riktigt riktigt bra och det sporrar mig att kämpa vidare. Skulle gärna komma ner i min lägsta vikt jag haft till bröllopet nu 25 august. En månad kvar och 2,2 kg...borde väl gå eller vad säger ni? Klart det går, det vet jag ju. Måste bara se till att skärpa mig lite extra och komma igång med träningen igen. Gör jag det så kommer jag kunna slå rekordet till bröllopet. MEN jag har ju tjatat om det förrut och försökt nu under hela våren att komma ner till den nivån men det är sååååå svårt.


Nåja, skam den som ger sig!!


Ikvälll blir det dock god grillning med Grodis med make, ska bli såååå roligt och jag tänker inte tänka ett smack på vikten just i kväll. Visst, vi kommer inte bjuda på feta såser och onyttigt bröd utan grilla och bjuda stooor sallad till. Så på det viset är ju inte maten fet....men sen har vi ju den där körsbärssylten med glass till efterrätt...hihihi....GOTT!!

Av Soff - 26 juli 2007 08:47

Det är bara att erkänna jag är INGEN trädgårdsmästare!! Jag kan tydligen inte ens se skillnad på vad som är ogräs och inte. Det blommande ogräset jag bloggade om häromdagen visade sig vara blommor som maken planterade förra året....*rodnar*. När jag berättade för maken att jag skulle ta och rensa upp lite bland våra Kärleksörter tittade han lite konstigt på mig och då pekade jag på de lila blommorna som kommit upp runtomkring och sa...ja va f*n ogräset har ju till och med börjat blomma....gissa om han skrattade åt mig. :-)


Till mitt försvar kan jag säga att jag anser att blommorna ser ut som skräp och jag tror att det i alla fall blir så att dom ryker om några dagar.


Kvällen igår var annars väldigt trevlig, gräset klipptes och vi hjälptes sedan åt att rensa rosenrabatten (skönt att göra det tillsammas så att maken kan peka vad som skall bort och inte) Det är förresten den rabatten som är mot tantens tomt så förhoppningsvis blir hennes blick på mig lite mildare nu ett tag.


Tidigare på kvällen hade vi hälsat på hos vår guddotter och hennes storasyster. Stefan lekte med den äldre i gungorna och byggde sandkakor. Tydligen är det bara grabbar som gäller för lilltösen så jag fick snällt backa och istället ägna all tid åt guddottern. Inte mig emot för den delen, hon är så mysig! Jag passade på att fotografera maken när han lekte med E i sandlådan och förhoppninsvis blev det något kort som går att användas till att skicka ner till Bolivia sen. Det gäller att ha kameran med lite varstans nu för att försöka få till bra kort på oss. Idag kommer tex svärmor hit till jobbet och fikar så då ska jag passa på att ta lite bilder på det också.


Nej nu är det dags för frukost!!

Av Soff - 25 juli 2007 14:24

Nu är körsbärssylten klar och guuuuud så god den blev! Har bara smakat den varm nu direkt men jag antar att den lär bli ännu godare när den får stå till sig och svalna. Den kommer bli perfekt att ha till glass...


Ska försöka locka över Grodan med make till oss på fredag, få bjuda dem på lite mat och fira in deras semester och OM ni kommer kära ni så ska ni få denna ljuvliga sylt med god vaniljglass till efterrätt...figuren bekymrar vi oss om i höst eller hur vännen *blinkar*



Av Soff - 25 juli 2007 13:37

Nu ska jag strax gå ut och plocka av körsbären här på jobbet och ställa mig och koka sylt. Om det var tyst på telefonen igår är det rena döden här på jobbet idag. Tror inte det har ringt en enda gång....dumt för affärerna bra för mig :-)


Har hittat ett recept på Tasteline där det är både mörk choklad och konjak i körsbärssylten så det måste jag ju bara prova :-) Kommer bli supergott till glass...fast det får jag äta efter bröllopet för jag har en tight klänning jag ska komma i....jösses...blir lite stressad när jag tänker på det....nej ut i solen!!

Av Soff - 25 juli 2007 13:33

Alltså min trädgård borde jag egentligen inte prata om men nu känner jag att det måste komma ett inlägg om den. Till och med ogräset har ju börjat blomma och de sura blickarna från granntanten kan man nästan få stötar utav nu..."om blickar kunde döda"....vet inte varför hon hakar upp sig på vår trädgård. Sköt ditt så sköter jag (inte) mitt :-P


Men men i kväll ska jag iaf försöka få bort det som är allra störst i alla fall så ser det säkert  lite bättre ut. Alltså det är inte det att jag VILL ha det  så här bara det att jag har verkligen inte tid att stå där på knä och rycka hela tiden. Kanske är tantens blickar inte så elaka, kanske är det mest mitt dåliga samvete som gnager...vet inte vad som är värst. Nåväl i kväll för att dämpa det dåliga samvetet är det jag som lägger mig i rabatten.

Av Soff - 24 juli 2007 09:29

Nu på sommaren finns det verkligen inte mycket att göra på jobbet. Kommunerna och landstingen har semesterstängt och de flesta byggare verkar också tagit semester. Vi är nu endast två stycken som jobbar (normalt 5) men ändå har vi inte jobb så det räcker till oss båda.


Jag har nu på morgonen ägnat mig åt andra saker här på jobbet. Jag har plockat kantareller :-) Vi har en skogsdunge i ena hörnet av tomten där det kryllar av kantareller!! Så jag plockade en stor bunke direkt på morgonen, ansade svampen och förvällde den sedan. Så nu har vi goda kantareller att se fram emot till middagen ikväll. Vet inte om jag ska göra en liten sås eller om jag helt enkelt bara bryner på dem med lite smör och lök och lägger på en smörgås.


Det är ju såklart en otrolig lyx att kunna pyssla med sånt här på arbetstid men det är bara att tacka och ta emot. På vägen in med svampen såg jag att det nu finns gott om mogna körsbär på trädet och en tanke slog mig - kanske jag ska ta och koka lite sylt på dessa goda körsbär på eftermiddagen.... Nåja det återstår att se hur mycket jobb det finns annars blir det nog ett kok...lite udda arbetsuppgifter idag med andra ord :-)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards