Direktlänk till inlägg 4 juni 2007

Att välja....

Av Soff - 4 juni 2007 09:43

Nu ska jag ta upp ett ämne som jag varit rätt tyst om den senaste tiden. Nämligen vår kommande adoption. Läget just nu är att vi väntar på att vår utredare ska skriva klart vårt medgivande och sen skicka det till kommunen i Västerås för ett godkännande. Först när kommunen skrivit under och stämplat är vi gokända adoptivföräldrar på riktigt. En ren formalitet men ändå ett otroligt viktigt steg som ska firas när det väl händer. Förhoppningsiv kommer detta att hinnas med före sommaren, annars får vi vänta till i augusti...känns som att det tagit otroligt lång tid att få den här utredningen genomförd *suckar lite lätt*.


Nästa steg som ska tas är det här med att välja vilket land vårt efterlängtade barn ska komma i från. Turerna har varit många och vi har inte alltid varit helt överens maken och jag. Han har varit inställd på Europa länge medans jag varit överallt förutom Europa i tankarna. Riskerna med att adoptera från Europa känns för stora i mina ögon, många barn har alkoholskador och ofta är barnen äldre (runt 2-3 år) när dom adopteras bort. Två saker som får mig att backa på detta.


Jag har nästan hela tiden tänkt mig Bolivia som ett land för oss, maken har dock varit tveksam och vi har inte kommit fram till nått beslut. Något som jag varit väldigt frustrerad och bekymrad över. Jag vill ju liksom veta vilket land vårt barn kommer ifrån. Kunna fokusera på riktigt, kunna läsa på om landet, suga åt mig ALL information som bara går om landet, människorna, adoptionsprocessen...ja ALLT :-) Så typiskt mig hihi.


Eftersom att vi inte kom fram till något på egen hand kontaktade jag vår organisation BFA-A som skrev info om alla deras länder och rekomenderade oss att välja Taiwan. Genast började vi läsa på och hitta info om Taiwan och ju mer vi har läst och tittat desto mer sugna har vi blivit på att välja det landet. Kruxet är bara att man måste ha fyllt 30 år när handlingarna skickas och det gör ju inte jag förrän februari nästa år. Men vi är beredda att vänta tills dess och skicka då....men vi har ännu inte bestämt oss som sagt och just nu så väljer vi mellan Bolivia eller Taiwan.


Båda länderna har sina för och nackdelar och det blir ett tufft bestlut. Jag hoppas att vi ska komma överens nu i veckan...återkommer såklart när vi bestämt oss!!


Här nedan kan ni se en bild på det vackra landet Taiwan....


Morsning!

 
 
Ingen bild

solna-madde

4 juni 2007 14:17

Visst är Taiwan vackert! Jag och min lilla familj ska ju åka dit om ca 1,5 år (hoppas vi) och hämta hem lillasyster/lillebror när vår ansökan processats klart i kön!
Vår ansökan skickades dock inte via BFA utan via BV.

Lycka till med landvalet! Det är sannerligen inget lätt val...

kram

 
Ingen bild

Soff

4 juni 2007 14:47

Hej! Åh vad roligt att ni valt Taiwan som land för ert syskon till Leia!! Vad står BV för? *okunnig*

Kram!!

 
Ingen bild

solna-madde

4 juni 2007 15:14

BV= Barnens Vänner.
Vi konstaterade att vi aldrig skulle komma fram i vietnamkön och sedan gled Taiwan upp som ett möjligt alternativ och av många anledningar passar det just vår familj väldigt bra.

kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 29 december 2019 20:57

Senaste inlägget var från 2016 så det har gått en tid. Känns kul att sparka liv i den här bloggen igen och absolut nödvändigt. Jag är på gång igen med ett nytt vitt år och bloggen var en ventil och en plats för mig att få ur mig mina tankar förra gån...

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards