Alla inlägg under oktober 2007

Av Soff - 17 oktober 2007 09:13

Idag har det gått en vecka sedan jag skrev in mig hos ViktVäktarna, det känns faktiskt längre måste jag säga men ja som jag skrivit tidigare så går det riktigt bra med pointsen. Men jag ska inte säga för mycket innan jag vet vad siffrorna visar i kväll 17:00 är det vägning, återkommer såklart i morgon med resultatet.



Av Soff - 16 oktober 2007 13:18

Igår fick jag ett samtal från ägaren till hunden som flög på Harry häromdagen och jag fick precis det samtal jag ville ha. Hon bad så väldigt mycket om ursäkt och sa att hon tyckte det var så tråkigt det som hänt. Hon kommer inte mer att köra agility med sin hund nu och det tycker jag är ett mycket klokt beslut.


Hon skulle sätta in pengar på mitt konto för de utlägg jag fick efter händelsen så det känns ju naturligtvis jättebra för mig nu.


Min hand har nu gått över till att vara lila/gul/grön men ömheten har gått över lite i alla fall. Harry mår finfint och hans sår är helt borta.


*glad och lättad*

Av Soff - 14 oktober 2007 18:31

Det käns som att det svåraste med VV kommer vara helgerna och att det under de lediga dagarna kommer att gå åt mycket points. Mina veckor räknas onsdag-onsdag och det är svårt att komma upp i några sparade points till helgerna (jaja jag vet att man kan räkna på ett annat sätt). Men det är rätt skönt att ha en strikt hållning under helgen. Jag har ju så himla lätt för att dra iväg i moffandet och det känns otroligt skönt att ha pointsräknandet i bakhuvudet.


Den här helgen innefattade två middagar borta hos folk. I fredags var jag på jätterolig tjejmiddag hos en kompis i Uppsala. Jag tog en portion av det som bjöds och hoppade över efterrätt och kaka till kaffet. Och vet ni? Jag led inte av det, maten vi fick var så fantastiskt god och jag var så nöjd och mätt efter att jag ätit upp så allt det där andra efteråt behövdes liksom inte. Det blev en stor kopp kaffe med mjölk som jag njöt mycket av i stället.


Igår var jag hembjuden till min bror och där fick vi lammfilé med potatisgratäng och gröna bönor. Jag tog en bit lamm, en bit potatisgrätäng och fyllde halva tallriken med gröna bönor. Sen var det bra, jag tog inte om och kände mig hur mätt och belåten som helst. Det är så skönt att ha bestämt sig nu. Nu SKA jag ner dessa kilon som jag velat så länge och när jag blivit av med dem ska jag INTE upp igen. Jag är ju fasiken 30 år så nu borde jag väl lära mig hehe.


Om man sedan dessutom går på långa sköna promenader på helgerna kan man ju med gott samvete äta god mat utan att oroa sig för pointsen. Jag har inte lärt mig hur mycket man tjänar på att träna olika saker. Det ska vi få lära oss på onsdag. Men jag vet att jag tjänat ihop några bonuspoints den här helgen i alla fall.


Så ikväll till filmen ska vi dricka lite te och så ska jag unna mig två kex med blåmögel ost. Men bara två och det kommer vara såååå gott.


I dag har jag dessutom varit och handlat till hela veckan och veckans alla måltider är inplanerade. Det känns ju jätteskönt!!


Det känns jättebra att ha klarat av den första helgen med VV och känna att jag kunnat haft koll på pointsen. Jag hoppas verkligen motivationen kommer att hålla i sig och att det blir ett bra resultat på onsdag.

Av Soff - 12 oktober 2007 16:27

I kväll ska jag besöka min goda vän H i Uppsala. Hon har bjudit dit mig tillsammans med min kusin A och det ska bli så roligt att åka dit.


Jag har sparat några points från igår och idag så att jag kan äta lite gott i kväll...hehe gillar det här med pointsräknandet faktiskt :-)


Hej svejs skriver mer efter helgen.


TREVLIG HELG!!!

Av Soff - 11 oktober 2007 15:17

Av Soff - 11 oktober 2007 15:01

Igår kväll hände något väldigt otäckt och hemskt. Vi, jag och Harry, var på träningstävling i agility och när vi var klara och nästan skulle åka hem blev Harry attackerad av en annan hund. Han fick syn på Harry och bara rusade rakt fram och började hugga mot hans hals.


Jag vet inte, eller minns inte exakt hur det gick till men på något vis hamnade min hand i mellan och jag fick ett hugg från den andra hunden. Det gjorde såklart väldigt ont och bettet gick igenom min handske och det blev ett öppet sår.


Harry som inte gärna bråkar försökte komma undan men den andra hunden var helt galen. En god vän till mig, som jag lärt känna ute på klubben, kom till Harrys räddning. Hon måttade en spark rakt i sidan på den andra hunden som då för ett ögonblick slutade attackera. Ägaren till hunden fick då fatt på sin hund och kunde koppla den. Jag tog genast Harry och gick därifrån för att lunga ner både honom och mig.


Jag var helt skärrad efter händelsen och handen gjorde jävligt ont. Jag blev lite oroad och ringde sjukvårdsupplysningen och där sa dom att jag fått allt skydd mot stelkramp jag kunde få men att jag borde uppsöka en vårdcentral för att göra rent i såret. Sagt och gjort. 22:15 var jag på Oxbackens Vårdcentral och blev tvättad om omplåstrad. Harry fick lite småsår på hals och nos men ingen större fara. Jävla hundjävel och jävla förbannade hundägare. Jag fick inte ens en ursäkt eller någonting av henne efteråt.


Idag är min hand ett stort blåmärke och jag är öm. Det här var första gången jag blivit hundbiten och det känns inte alls bra. Tycker otroligt synd om Harry också, han har sedan attacken igår varit väldigt dämpad och trött.


Jag fick höra att det dessutom inte var första gången den här hunden gjort så här och jag blir så förbannad på hundägare som låter sånt här ske.



Av Soff - 10 oktober 2007 16:03

Nu är jag tillbaka efter mötet hos VV - mitt första någonsin! Jag måste säga att jag är glatt överraskad över hur det var. Vägningen gick bra på så vis att det faktiskt var en 6:a i början *puhhh....andas ut*! Dock var det bara med 0,8 kg marginal.


Min vikt i dag är alltså 69,2 kg!


Hos VV finns tydligen en regel och det är att första målet ska vara -10% av startvikten. Detta i mitt fall blir då att 63 kg är mitt första mål. Jag kommer dock försöka hålla fast vid 64 kg fram till jul vilket skulle ge ett snitt på 0,52kg i veckan.


Känner mig sugen som sjutton på att börja räkna mina points och så vidare men GENAST kommer LIVET in och hindrar mig känns det som. I kväll har jag NOLL tid att laga mat och jag har ingen aning om vad jag ska äta. Jag ska iväg på tävling i agility med Harry och kommer vara ute hela kvällen. På "arenan" finns bara kaffe, chokladbollar och bullar att tillgå. Det enklaste är ju att köpa med sig en baguette eller nått men det är ju typ 100 points, så det känns inte som ett alternativ. Måste fundera ut vad jag ska göra....


Måste åka och handla, skriva en plan på vad jag ska äta framöver alla dagar fram till nästa vägning. Det får jag göra i morgon helt enkelt. Jag skulle vilja ta tjänstledigt ett helt år. Bara motionera, äta rätt, planera och gå ner i vikt....*drömmer* hehehe det vore inte helt fel.



Av Soff - 10 oktober 2007 08:27

Idag gäller det...om några timmar ska jag träffa min kära vän Grodan på ViktVäktarna och väga in mig. Jag är lite smånervös faktiskt. Jag har INTE vägt mig nu på morgonen hemma eftersom det är totalt meningslöst. Det kommer ju vara vågen på VV som kommer att spela roll från och med nu. Där kommer jag att väga mig klockan 12:15 eller 17:00 framöver, fullt påklädd så det går inte att jämföra med en nakenvägning på morgonen hemma.


Jag ska acceptera den dom jag får i eftermiddag och köra utefter det.


Det är jättekul att kunna göra det här tillsammans med min kompis så vi kan stötta varandra och ge varandra råd. Kom igen nu vännen nu kör vi!!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards