Alla inlägg den 28 april 2007

Av Soff - 28 april 2007 21:48

Så här har min matdag sett ut idag:


8:30 frukost bestående av 2 bananer, 1 apelsin och en kopp rött te.

11:30 mellis i form av ett äpple och ½ smootie

13:30 lunch - en ny sorts linssoppa som faktiskt var ännu godare än den förra jag testade (recept kommer) + en skål med råkostsallad

 15:30 mellis - 1 näve nötter

19:00 middag - 2 gratinerade rödbetor med chevré och 1 grillad majskolv


Jag är nöjd med min dag och förvånad över hur lätt det känns att bara hålla sig till frukt och grönt. Minns att jag förra gången tyckte det var betydligt jobbigare. Kanske var det pressen från programet som kändes av sådär direkt.


Min startvikt i fredags var 69,1 kg och jag kommer från och med nu att ha fredagar som vägdag. Om exakt 8 veckor från igår är det midsommar och då hoppas jag kunna väga 60 kg. Det betyder -1,13 kg minus i veckan som jag skrev tidigare. JAG VET att man inte ska väga sig varje dag men i morse ville jag liksom bara kolla lite så att jag var på rätt spår och inte vägde mer än de hemska 69,1 kg...och vågen var snäll. Den visade 68,1 kg, minus 1 kg på ett dygn. Inte illa *ler* men jag vet att det inte är fett som försvunnit utan vätska och annat i kroppen. Men ändå, kul att se att det gick åt rätt håll och vips så var jag nere på 1 kg i veckan....fortfarande väldigt tufft såklart och det är frågan om det går. Time will tell!


Nu är det nattinatti!!

Av Soff - 28 april 2007 18:52

I enlighet med mitt nystart med goda sunda matvanor har jag ändrat utseende på min blogg. Jordgubbar fick symbolisera alla goda bär, frukter och grönsaker som sommaren erbjuder.


Jag tycker alltid det är lättare att ta tag i kosten såhär på våren och sommaren. Kanske för att bikinisäsongen närmar sig med stormsteg. Men det är ju också så att det finns ett bättre utbud av goda saftiga frukter och grönsaker. Ser fram emot att nektariner och persikor ska komma till butikerna. Det är mitt bästa försvar när andra fikar med bullar :-)


Nu är det dax för kvällsmat som idag består av en grillad majskolv och gratinerade rödbetor - mums!

Av Soff - 28 april 2007 16:00

Idag är andra dagen på mitt nya liv (igen) :-)


Det går faktiskt riktigt bra och en markant skillnad är att jag klarar av att stå emot frestelser mycket bättre. Just det här med att jag bestämt mig för att inte äta allt det där som jag rabblade upp tidigare. Jag ska banne mig inte äta godis, kakor och mackor under dessa åtta veckor - det svär jag på!! Och idag har frestelserna varit många, jag var på lite möten på förmiddagen och där hade dom ett mysigt fik dit alla gick och köpte stora tekakor med ost och skinka. Jag var sååååå himla sugen och doften av nybryggt kaffe lockade mig rejält. MEN jag hade förberett mig väl och hade en god smootie och ett äpple med mig.


Det är vad det hela handlar om - att ligga steget före!


Om jag har bra saker hemma eller med mig när jag är ute så går det bra. Jag måste ha ett alternativ att stoppa i mig när suget sätter in. Dock försöker jag leva som Anna Skipper sa till mig, att inte äta tidigare än två timmar efter avslutad måltid. Min goda vän Grodan som lyckats så bra med sin viktresa jobbar också mycket med det här att äta på särskilda tider och inte småäta. Jag tror det är superviktigt. Jag är riktigt imponerad över hennes prestation och jag är så glad för hennes skull - bra kämpat vännen!!


Jag är stolt över dig!!



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards