Direktlänk till inlägg 22 november 2006

Nu känns det lite bättre

Av Soff - 22 november 2006 13:10

Nu är dagens lunch avklarad och det känns lite bättre än i morse. Jag såg till att åka till Konsum för att handla frukt och gjorde min vanliga fruktsallad till frukost. Tog några nötter som mellanmål och sen var det dax för lunch.Jag lagade en riktigt nyttig lunch enligt Anna Skipper i alla fall. Jag skiter i GI :-)Jag lagade en kycklingfilé i ugnen. Fräste en broccoli tillsammans med en paprika. Kokade bulgur i lite buljong och när det var färdigt hällde jag över bulguren över grönsakerna i pannan. Delde några körsbärstomater och la i även dessa i pannan. Jag strödde tillsist över lite fetaost och serverade. Maken tyckte det var jättegott och sa att det inte kändes som någon nyttig mat och det är ju toppen när man lyckas få till det på det viset. Det blev krämigt och gott av fetan.Sitter nu med en stor kopp varmt rött te för att värma upp mig efter promenaden med Harry. Jag ska helt klart gå tillbaka till de rekomendationer jag levt efter under sommaren och hösten. Jag vet ju att det fungerar för mig.Och inget mer bröd, absolut inget fikabröd, ingen skräpmat och sen försöka komma igång med motionen igen. That´s my plan!

 
 
Ingen bild

Linda

22 november 2006 14:45

Heja heja :)
Du känner ju helt klart vad vilken metod som är bäst för DIG och den du använt förut har ju onekligen lyckats....du har ju gått ner massor:)
Bakslag blir det ibland och som du själv skrev så får man passa sig för att unna sig osv osv.....
Jag tror inte att den här viktupgången kommer vara särskillt länge, du får börja med ett straff eller nåt när du smygätit..stoppa fingrarna i en hink isvatten eller sätta fast tungan på en lyktstolpe vid minusgrader...Harry bör vara med och dra i kopplet då så tungan lossnar med ett ryck ;)
Närå, skämt åsido, kör ditt race du, håller stenhårt på att du når 60 till februari....om inte innan

Mvh Linda

 
fialotta

fialotta

23 november 2006 22:40

Oj den där lunchen lät verkligen både god och nyttig, sånt gillar jag! Ser att du också kämpar mot kilona, då är vi två =)

http://fialotta.bloggagratis.se

 
Ina

Ina

26 november 2006 16:02

Du kan helt klart tänka GI men ändå fortsätta med fruktsallad till frukost. Det är den frukost självaste Paulún äter. Jag tror att man ska akta sig för att blanda ihop GI-rivstart med att äta mat med lågt GI. Det är ok med frukt, med ris/pasta om det är fullkorn med lång koktid och potatis. Ca en knuten näve kolhydrater, en knuten näve protein och resten grönsaker, ju grövre desto bättre... Så ser rekommendationerna ut när man äter "enligt GI" utan tanke på de olika faserna.

Det farligaste farliga man gör är att luta sig tillbaka, nöjd med sig själv. Snabbt är man tillbaka där det en gång började. Jag vet. Been there, done that! Du är KLOK som direkt ser över vad som blev tokigt och har en plan för att göra något åt det. +1,8 klarar man av att vända men +18 (som det lättare än man tror kan bli) är mycket, mycket svårt!

Du kommer att klara det! (Jag vill också ha en sån klänning som du hade på festen förresten - var har du köpt den?? Vi ska ha glitter-tema på vår julfest...)

http://snaret.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soff - 29 december 2019 20:57

Senaste inlägget var från 2016 så det har gått en tid. Känns kul att sparka liv i den här bloggen igen och absolut nödvändigt. Jag är på gång igen med ett nytt vitt år och bloggen var en ventil och en plats för mig att få ur mig mina tankar förra gån...

Av Soff - 12 juli 2016 12:15

2015 kom och gick.   Jag har inte bloggat sen 30 december förra året. Inte summerat, inte skrivit om hur det blivit sen...ingenting. I slutet av 2015 var jag så säker på att jag förändrat mitt förhållande till alkoholen för gott. Jag behövde den ...

Av Soff - 30 december 2015 23:21

Det är inte långt kvar nu...lite drygt 1425 minuter sen har hela 2015 passerat. Det känns märkligt.         ...

Av Soff - 8 december 2015 09:54

NÄR ska jag hälla upp det första glaset och VAD kommer det att innehålla?   Jag fick en frågan den häromdagen; Vad kommer du att hälla upp när det väl är tillåtet igen och när kommer det att ske...på nyårsafton eller?Min första tanke var rödvin.....

Av Soff - 10 november 2015 12:30

Idag är det 51 dagar kvar på 2015. 51...femtioen...femma etta!?Jag kan både säga att året gått rasande fort men samtidigt otroligt långsamt. Det är svårt att inse att det faktiskt bara är ynka 51 dagar kvar av året och då tänker jag inte bara på de...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards