Alla inlägg under november 2006

Av Soff - 7 november 2006 15:29

Aj aj aj, verkar ha fått tillbaka en släng av urinvägsinfektion. Har ett förflutet där urinvägsinfektion snarare var regel än undantag. Från det jag var 13 tills dess att jag blev 21 år hade jag det minst varannan månad. Och det gör ju så satans ont att jag inte önskar detta till min värsta fiende ens.När jag var 21 år drabbades jag av en njur/bäcken inflammataion med 41° feber som följd och jag var helt övertygad om att jag skulle stryka med. När jag blivit frisk bestämde jag mig för att det fick vara nog. Jag började leta efter alternativ medicin och testade då akupunktur. En riktig lyckträff skulle det visa sig. Sedan den behandlingen har jag inte haft en enda riktig infektion och jag kan inte förklara det på nått annat sätt än att det var just nålarna som hjälpte mig.Visst har jag haft lite känningar då och då av att det svider men då har jag kunnat rädda mig själv med att dricka vatten och hålla mig varm. Nu var det väldigt länge sedan jag kände nått svideri överhuvud taget men sedan igår kväll har det så bekanta svidet kommit tillbaka.Så jag gör mitt bästa genom att dricka litervis med vatten för att skölja rent. Nackdelen är ju den att jag blir konstant kissnödig och det känns som att blåsan håller på att sprängas men jag gör verkligen ALLT för att slippa svidandet. Nu hoppas jag bara att det hela går över så fort som möjligt.För kallare tider är ju att vänta, inte minst på fredag då det händer nått väldigt väldigt trevligt....nämligen BANDYPREMIÄR!! :-)Men men min kärlek för denna underbara sport och det bästa laget VSK får jag skriva om en annan gång. Nu är det lite jobb som väntar innan jag får gå hem. Och förresten...ikväll händer det nått skoj också. Då kommer Grodan + make hem till oss på middag :-)Hjärtligt välkomna hälsar jag er och jag önskar er andra en trevlig kväll!KRAM

Av Soff - 6 november 2006 14:01

Såklart menar jag +0,7 kg i mitt tidigare inlägg!!

Av Soff - 6 november 2006 13:42

Jag har nyss kommit tillbaka till jobbet efter mitt Bailine "pass" och domen belv som väntat när det gäller vikten. -0,7 kg sedan i torsdags men som sagt det är inte undra på efter den här helgen som var. Inte ett motionssteg på hela helgen och så mycket god mat...som sagt. Men men bara att ta nya friska tag!Däremot hade jag minskat 21 cm till på kroppen. Samanlagt alltså dels i midjan, runt ryggen, överarmarna, låren,rumpan mm. Så nån cm här och nån cm där blir 21 cm denna gång. Jag har totalt minskat 42 cm med hjälp av Bailine...JÄTTEKUL!!Nu är jag i valet och kvalet om jag ska köpa till ytterliggare 5 behandlingar eller om jag ska ge mig. Det är ju enhel del pengar det handlar om och det är ju snart dax att börja handla julklappar hmmm...svårt val. Kanske ska göra ett uppehåll nu och försöka träna på egen hand på N´joy och sen ta tag i Bailainandet igen efter jul för att försöka nå mitt mål på 60 kg till 13 februari....jo så får det bli!!Moss moss!

Av Soff - 6 november 2006 10:07

Usch idag var det svårt att komma igång här på jobbet. Känner mig otroligt seg efter helgen. Söndagmiddag igår hemma hos föräldrarna med några goda flaskor vin satte visst sina spår *gäspar* Man ska inte dricka vin på en söndag så enkelt är det. Men det var svårt att låta bli då den goda maten krävde ett gott rödvin.Som ni märkt har det blivit en hel del rödvin den här helgen och massor med god mat. Så idag när jag ska iväg på mätning och vägning förväntar jag mig ett inte alltför bra resultat.Egentligen har jag vägdag på torsdagar men idag ska jag på Bailine för sista gången (kanske) i alla fall är det så här att man alltid väger och mäter sig var 5:e gång man är där och då råkar det bli idag. Förra veckan när jag vägde mig, i torsdags alltså, hade jag tappat hela 1,2 kg på en vecka. Kändes verligen toppen då jag jobbat på hårt med maten och även med motionen så det var så kul att se att sånt ger resultat fortfarande. Nåväl, så idag så tror jag det kommer visa sig ett litet + på vågen men det återstår att se hur pass stort. Och även om det blir ett + så vet jag ju vad det beror på och jag förtjänar inget annat efter en sån här svullhelg! ;-)Kanske ska förklara lite med var Bailine är för något...det är ett ställe dig man går för att strama upp kroppen på de ställen det behövs med hjälp av elektroträning. I mitt fall vill jag "gå ihop" som det heter, runt höfter och lår och förra gången jag mätte mig hade jag minskat hela 21 cm. Så det ska bli spännandet att se hur det har gått de här 5 gångerna. Jag väger ju i dagsläget runt 65 kg och jag har hängt med på AFF´s viktutmaning fram till jul och satt upp ett mål på 63,1 kg. Jag vet inte om jag kommer att klara av det, känns lite svårt just nu måste jag erkänna. Jag har många helger framförmig med fester och annat skoj där det kommer bjudas på mat och vin och sen när december väl kommer så är det mycket glögg, pepparkakor, choklad och annat som lockar. Så jag tror det kommer bli såååå svårt att gå ner mer innan jul nu....men åh det skulle ju vara så kul. Nu svammlar jag ordentligt...men men det är ju det bloggar är till för :-) Eller?!?Ha en bra dag allihop!!

Av Soff - 5 november 2006 21:47

...har nått gott med sig brukar man ju säga och just i det här fallet så stämmer det verkligen.Igår skulle jag, Grodan och våra män ut på restaurang och äta. Vi (jag och min man) såg så mycket fram emot att få lära känna Grodan och hennes man bättre och njuta av god mat tillsammans.Lördagen började på ett helt strålande sätt då jag överraksades med frukost på sängen. Så mysigt att ligga och njuta av den goda fruktsalladen och läsa tidningen. Det kändes att det skulle bli en bra dag och vi var så förväntansfulla inför kvällen. När vi väl masade oss ur sängen började jag städa hela huset inför de kommande besöket, alltid mycket mer inspirerande att göra fint hemma när man ska få besök! Och vi tog oss t.o.m tid att sätta upp massa tavlor på väggarna. Sånt som vi liksom har dragit på sen vi flyttade in i mars. Det blev såååå fint! :-)Efter att huset var städat och allt var i sin ordning var det dax att göra lite nytta på annat håll. Mannen tog Harry på en lång promenad och jag började kratta löven som fallit från päron och plommon träden. Skönt att göra lite i ordning i trädgården. Allt jag kunde tänka på var hur skönt det kommer att vara i vår sen när snön smälter och alla löv redan är krattade :-)För att förbereda Harry på en kväll hemma ensam skulle jag ta honom på en lång promenad vid 17-tiden. När jag kom in från krattningen kollade jag till mobilen och såg att Grodan ringt, och dessutom skickat ett sms. Jag såg till min stora besvikelse att Grodan tyvärr blivit sjuk och att dom var tvugna att lämna återbud på kvällens middag. Jag blev verkligen jätte besviken och med ens gick lusten helt ur mig. Fan, den här dagen som börjat så bra....*suckar* Nåväl en magsjuka är inget att leka med och jag önskade att Grodan skulle krya på sig ordentligt och att vi fick ta vår middag en annan kväll.Jag och mannen bestämde oss ändå för att gå ut och äta och såååå gott det var. Jag åt jättegod lax med kräftstjärtar och ett ljuvligt rött vin till. Middagen var väldigt trevlig, men dock kunde vi inte låta bli att tänka på att vi borde haft sällskap. Men men....efter middagen tog vi oss till Å för ytterliggare ett glas vin innan vi begav oss hem.Väldigt väldigt synd att inte få spendera kvällen tillsammans med Grodan och hennes man men det goda som ändå kom av dagen var att vi nu har ett väldigt städat hus och att vi fick upp lite tavlor :-)Nu är det söndag kväll och jag är trött som sjutton, jag ska gå och lägga mig nu.Sov så gott!

Av Soff - 2 november 2006 08:19

Det är smaken på mitt nya favorit te. Otroligt gott så här i vintertid. Det smakar verkligen jul och man får en varm skön känsla i kroppen.Det verkar som att jag lyckas hålla den hotande förkylningen på avstånd. Halsontet är kvar men det har inte blivit sämre och febern är borta. SKÖNT! Lydde som sagt min kära vän Grodans råd igår och tog det lungt från all träning.I stället besökte jag en annan bekant som jag ska få låna en klänning av. Den här tjejen är gift och har två barn som är adopterade från Thailand. Så otroligt fina båda två, en kille på 9 år och en tjej som nyss fyllt 6 år. Föräldrarna är fotografer och igår fick jag se nått väldigt speciellt. Lilltjejen ville visa mig sitt album, om resan när hennes föräldrar hämtade henne från barnhemmet.Föräldrarna har gjort en alldeles egen bok till både sonen och dottern om resorna och om barnhemmen. På varje sida står det en berättesle om vad man ser på bilderna och lilltjejen ville att jag skulle läsa högt. Hon är just nu inne i en period där hon är väldigt intresserad av sin bakgrund och sitt land Thailand. Det kändes som en ära att få sitta där och titta, läsa och prata med denna helt otroligt söta tjej. Mamman satt också vid bordet och hon vet ju såklart om att vi går i adoptionstankar också och ibland när tårarna var nära för mig räddade hon situationen och pratade vidare med sin dotter. Det kändes skönt.Sen tog vi en fika tillsammans och då var även sonen med vid bordet. Det var så trevligt och det värkte i mig när jag tänkte på hur gärna jag skulle vilja vara den som hade mina två adopterade barn hos mig. Nåväl, den tiden kommer jag vet!Nu ska jag dricka upp det sista av morgonens te och sätta igång och arbeta.

Av Soff - 1 november 2006 12:58

Jaha så var snön är igen, härligt! Både jag och Harry älskar snön och vi har haft en så trevlig promenad nu på lunchen. Mycket roligare idag än igår när det regnade. Vi kastade snöbollar, rullade runt i snön och lekte Kurragömma :-)Tyvärr har en otäck halsont smugit sig på mig och jag hoppas verkligen kunna bota den med halstabletter, Panodil och te. Vill INTE bli sjuk! Särskilt inte nu till helgen då jag, Grodan och våra kära män ska ut på restaurang. Ska bli så trevligt att sätta oss ner alla fyra och äta gott, njuta av den fina inredning och verkligen få chans att lära känna varandra lite bättre. Ja alltså, jag och Grodan känner varandra väl men våra män har inte träffats så mycket tidigare. Kul kul! Men som sagt jag hoppas att förkylningen håller sig borta.Tränade förresten igår på N´joy här i stan och kände mig riktigt nöjd med mig själv efter 50 minuter på löpband. Jag har aldrig tyckt om att jogga men nu känns allt mycket lätare och jag kan jogga hur lätt osm helst. Har alltid haft problem med mina vader som har krampat bara jag tänkt tanken att gå/jogga. Men smärtan är som bortblåst och det gör ju det hela lite enklare med träningen - kul!I februari 2007 ska jag med LC till Sälen och det ska bli så spännande att se hur vaderna beter sig då och om åkningen kommer gå lättare. Vanligtvis får jag stå och tänja ut vaderna mellan varje åk och det krampar liksom hela tiden. Det här har ju inte alls varit roligt och mannen har varit bra trött på mig när vi varit på skidsemester. Men jag hoppas och tror på stor förändring i och med min viktnedgång :-) Det finns bara positiva saker att säga om att gå ner i vikt...eller förresten EN sak är inte så kul. Jag har upptäkt att jag blivit såååå rynkig kring ögonen bara på ett par veckor. Kan inte tänka mig att det beror på något annat än att skinnet inte är lika stramt längre. Nåja, jag står nog ut med några rynkor hellre än att vara en tjockis. ;-)Hej så länge!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards